Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pinkki timantti myytiin 26,4 miljoonalla eurolla Genevessä

Talous
 
Helsingin Sanomat
DENIS BALIBOUSE
Huutokauppakamari Christiesin työntekijä esitteli vaaleanpunaista timanttia ennen kaupantekoa Genevessä.
Huutokauppakamari Christiesin työntekijä esitteli vaaleanpunaista timanttia ennen kaupantekoa Genevessä. Kuva: DENIS BALIBOUSE

Loistelias vaaleanpunainen timantti myytiin kovalla hinnalla huutokaupassa Genevessä tiistaina, kertoo uutistoimisto AFP.

Huutokauppakamari Christies oli arvioinut harvinaisen timantin noin 24,7 miljoonan euron arvoiseksi, mutta lopullinen kauppahinta nousi 26,4 miljoonaan euroon. Jalokivi oli lajissaan kookkain koskaan huutokaupassa myyty vaaleanpunainen timantti.

Tuntemattomana pysytellyt ostaja nappasi 16,08 karaatin timantin itselleen. Vaaleanpunaisen timantin on omistanut viimeiset 15 vuotta perhe Yhdysvalloissa.

Vaaleanpunaisten timanttien myyntiennätys ei kuitenkaan mennyt rikki, sillä viisi vuotta sitten Sotheby’s myi 24,78 karaattia painavan timantin 42,7 miljoonalla eurolla. Timanttien painoluokituksessa yksi karaatti on 0,2 grammaa.

Timantin arvo määräytyy painon lisäksi myös sen värin, puhtauden ja hionnan mukaan.

Timanttihuutokaupat jatkuvat keskiviikkona, kun perinteikäs Sotheby’s tuo tarjolle 12,03 karaatin sinisen timantin. Timantti on saanut lempinimen Blue Moon, Sininen kuu. Sen kauppahinnan on arvioitu nousevan jopa 51 miljoonaan euroon.

Värilliset timantit ovat saaneet erityistä huomiota Geneven jalokiviviikoilla. Asiantuntijoiden mukaan näiden äärimmäisen harvinaisten jalokivien ostajakunta on viime vuosina kasvanut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat