Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalainen Mårten Mickos ryhtyy vetämään startupia, joka hyödyntää hakkerien verkostoa

Talous
 
Jussi Nukari
Mårten Mickos ryhtyy HackerOne-nimisen startup-yrityksen toimitusjohtajaksi.
Mårten Mickos ryhtyy HackerOne-nimisen startup-yrityksen toimitusjohtajaksi. Kuva: Jussi Nukari

Näyttävän uran kansainvälisissä it-yrityksissä tehnyt suomalainen Mårten Mickos on nimitetty HackerOne-nimisen startup-yhtiön toimitusjohtajaksi. Vuonna 2012 San Franciscossa perustettu HackerOne on 50 hengen kasvuyritys, joka auttaa verkkoyrityksiä tietoturva-aukkojen paikkaamisessa.

Yrityksen toimintatapa on poikkeuksellinen.

”Työ perustuu siihen, että meillä on laaja verkosto tietoturva-asiantuntijoita ja -tutkijoita sekä hakkereita ympäri maailman”, Mickos kertoo.

Mickos viittaa ”hakkereilla” it-alan huipputekijöihin, jotka hallitsevat ohjelmistot niin hyvin, että löytävät niistä myös mahdolliset haavoittuvuudet.

HackerOnen asiakkaisiin kuuluu liuta menestyneitä verkkopalveluita, kuten Twitter, Snapchat, Adobe, Yahoo!, Dropbox, Airbnb ja Vimeo. Yhtiö on sanojensa mukaan löytänyt 14 000 haavoittuvuutta 350 asiakkaansa palveluista.

Mårten Mickos vertaa HackerOnen toimintaa valppaisiin naapureihin, jotka valvovat toistensa taloja ilkivallalta ja onnettomuuksilta.

”Tähän mennessä tietoturva on perustunut ikään kuin lukkoihin ja hälytyksiin, mutta ei naapurivahtimalliin. HackerOne valvoo, ettei talosi ikkunat ole jääneet auki ja puu pihalla kaatunut. HackerOne on ensimmäinen yritys, joka on tuotteistanut tämän maailmanlaajuiseksi palveluksi”, Mickos sanoo.

HackerOne on kerännyt pääomasijoittajilta yhteensä jo 34 miljoonan dollarin rahoituksen. Lisäksi firmaan ovat panostaneet nimekkäät it-menestyjät, kuten Salesforcen perustaja Mark Benioff sekä Dropboxin perustajiin kuuluva Drew Houston.

Mårten Mickos toimi osin Suomessa syntyneen MySQL-nimisen tietokantayrityksen toimitusjohtajana 2001–2008. Sun Microsystems osti MySQL:n miljardilla dollarilla vuonna 2008.

MySQL:n lisäksi Mickos on johtanut useita muitakin kasvuyrityksiä. Ennen HackerOnen nimitystään Mickos työskenteli Hewlett-Packardin liiketoimintajohtajana vastuullaan it-jätin pilvipalveluiden kehittäminen. Hän päätyi HP:n palvelukseen sen jälkeen kun Mickoksen johtama Eucalyptus Systems -yhtiö myytiin HP:lle.

”Lähdin HP:lta hyvässä yhteisymmärryksessä”, Mickos kertoo.

Mickos sanoo saaneensa HP-pestin jälkeen useita kiinnostavia tarjouksia isoilta yrityksiltä, mutta hän halusi mieluummin palata kasvuyritysten pariin.

”Minulla on palava halu olla tuomassa uutta konseptia maailmaan. Tajusin, ettei sitä voi toteuttaa, jos en mene yritykseen, jonka kehitys on tarpeeksi aikaisessa vaiheessa”, Mickos kertoo.

”Nyt avautuva markkinamahdollisuus on aivan valtava”, Mickos kuvaa HackerOnen alaa.

Mickos on viime vuosina jakanut osaamistaan nuorille startup-yrittäjille ja johtajille. Sitä varten hän perusti viime keväänä verkossa toimivan maksuttoman School of Herring -blogin.

”Aion ehdottomasti jatkaa kalakoulua.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat