Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fiskars myy Buster-veneet Yamahalle

Talous
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Buster-venettä esiteltiin Vene 15 -messuilla Helsingissä helmikuussa.
Buster-venettä esiteltiin Vene 15 -messuilla Helsingissä helmikuussa. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Monialayhtiö Fiskars ilmoittaa myyvänsä veneliiketoimintansa Yamaha Motor Europelle.

Kauppa käsittää kaikki Inhan tehtaiden osakkeet, Busterin tuotemerkin ja tehdaskiinteistön Ähtärissä. Inhan tehtaat valmistaa Buster-alumiiniveneitä.

Yhtiöt eivät kerro kauppahintaa, mutta Fiskarsin mukaan sillä ei ole merkittävää vaikutusta yhtiön taloudelliseen asemaan tai tulokseen. Fiskarsin toimitusjohtajan Kari Kauniskankaan mukaan Buster-veneiden myynti johtuu siitä, että yhtiö keskittyy yhä voimakkaammin ydinliiketoimintaansa.

”Busterilla on 60 vuoden kokemus alumiiniveneiden valmistuksesta ja viime vuosina se on panostanut merkittävästi tuotekehitykseen, muotoiluun ja tuotantoprosesseihin. Yamaha on yksi johtavista veneilytuoteyhtiöistä maailmassa ja uskomme, että tämä kauppa tarjoaa parhaan tien eteenpäin Busterin asiakkaille ja työntekijöille”, Kauniskangas sanoo tiedotteessa.

Fiskarsin kolme keskeistä ydinliiketoiminta-aluetta ovat toiminnalliset tuotteet, asumisen tuotteet ja ulkoilutuotteet. Toiminnallisiin tuotteisiin kuuluvat esimerkiksi Fiskarsin tuotemerkillä valmistettavat puutarhatuotteet ja keittiövälineet. Asumisen tuotteet käsittävät esimerkiksi Iittalan ja Arabian kattauksen ja sisustuksen tuotteet. Ulkoilutuotteet muodostuvat yhdysvaltaisen Gerberin monitoimityökaluista.

Inhan tehtaat on Fiskarsin mukaan Euroopan suurin alumiiniveneiden valmistaja. Sen suurimaat markkina-alueet ovat Itämeren alueella. Yhtiö arvioi veneliiketoimintansa liikevaihdon olevan tänä vuonna noin 32 miljonaa euroa ja liiketuloksen noin miljoonaa euroa.

Inhan tehtaat työllistää nykyisin noin 160 henkeä.

”Buster-veneet on tehnyt vuosien ajan yhteistyötä Yamahan kanssa. Uusi omistajuus mahdollistaa entistä läheisemmän yhteistyön ja liiketoiminnan laajentumisen uusille markkinoille,” sanoo Fiskarsin veneliiketoiminnan johtaja Juha Lehtola tiedotteessa.

Syyskuussa Fiskars ilmoitti lakkauttavansa historiallisen Arabian keramiikkatehtaan Helsingissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat