Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Microsoft aikoo parantaa tietosuojaa Euroopassa

Talous
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Microsoftin valomainos Espoon yksikön seinässä viime kesänä.
Microsoftin valomainos Espoon yksikön seinässä viime kesänä. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Ohjelmistoyhtiö Microsoft ilmoitti keskiviikkona perustavansa kaksi uutta datakeskusta Eurooppaan. Päätös on seurausta siitä, että Euroopan unionin tuomioistuin päätti lokakuun alussa kiristää tietosuojaa.

Microsoft perustaa datakeskukset Saksaan Magdeburgiin ja Frankfurtiin. Ne toimivat saksalaisen teleoperaattorin Deutsche Telekomin tytäryhtiön hallinnassa.

Microsoft ei ilmoituksensa mukaan pääsee tietoihin käsiksi ilman sen asiakkaan tai datakeskusta hallinnoivan yhtiön lupaa.

Eu-tuomioistuin katsoi Euroopan komission Yhdysvaltojen kanssa solmiman tietosuojaa koskevan turvasatamasopimuksen (Safe Harbor) pätemättömäksi.

Vuonna 2000 tehty turvasatamapäätös tarkoitti, että komission mielestä yhdysvaltalaisten yritysten takaama tietosuojan taso oli riittävä eurooppalaisen lainsäädännön näkökulmasta. Siksi komissio salli, että yksityisyyden suojan piiriin kuuluvia tietoja siirrettiin Euroopasta Yhdysvaltoihin.

Sittemmin on selvinnyt, että Yhdysvaltojen kansallisen turvallisuusvirasto (NSA) pääsee laajasti käsiksi yhdysvaltaisten yritysten palveluihin ja tietokoneisiin tallennettuihin tietoihin.

Tuomioistuimen mukaan turvasatamapäätöksessä ei otettu riittävästi huomioon perusoikeuksiin kuuluvaa yksityisyyden suojaa.

Useat eurooppalaiset yritykset ovat it-palveluidensa ulkoistamisessa sallineet tietojen siirron Yhdysvaltoihin turvasatamasopimuksen nojalla. Microsoft myy paljon esimerkiksi pilvipalveluja kuluttajille ja yrityksille.

Tuomioistuin totesi ratkaisussaan, että verkkoliikenteestä kerättävät tiedot ilman mitään rajoitusta, erotusta tai poikkeusta loukkaavat yksityiselämän kunnioittamista koskevaa perusoikeutta. Useiden oikeustieteilijöiden mielestä tuomioistuimen ratkaisu horjuttaa merkittävästi Suomeen suunnitteilla olevia tiedustelulakeja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat