Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Le Figaro: EKP harkitsee rahaelvytyksen vahvistamista

Talous
 
HS–Reuters
RALPH ORLOWSKI
EKP:n uuden pääkonttorin edessä Frankfurtissa on italialaistaiteilija Giuseppe Penonen teos Gravity and Growth.
EKP:n uuden pääkonttorin edessä Frankfurtissa on italialaistaiteilija Giuseppe Penonen teos Gravity and Growth. Kuva: RALPH ORLOWSKI

Euroopan keskuspankki (EKP), joutuu ratkaisemaan joulukuussa, ryhtyykö se vahvistamaan nykyistä rahapoliittista elvytystä.

Näin arvioi EKP:n neuvoston jäsen Benoit Coeure ranskalaislehti Le Figaron haastattelussa, joka julkaistaan torstaina.

Viime maaliskuussa viritetyissä elvytystoimissa eurojärjestelmä alkoi ostaa eurovaltioiden joukkolainoja ja muita arvopapereita markkinoilta 60 miljardin euron arvosta lisätäkseen rahan tarjontaa.

Rahapoliittisen elvytyksen vahvistaminen on Coeuren mukaan ”avoinna keskustelulle”. Päätöksiä ei ole tehty. Euroalueen taloustilanne on edelleen heikko ja inflaatio mataa. EKP:n tavoitteena on päästä lähemmäs kahden prosentin inflaatiota.

Coeure tähdentää, ettei EKP tee päätöksiä pelkästään rahoitusmarkkinoiden perusteella, vaan tavoitteena on talouskehitys alueella.

Avainkysymyksiä ovat, miten esimerkiksi raaka-aineiden hintojen lasku hillitsee inflaation nousua kahteen prosenttiin, mikä on EKP:n tavoite.

Uutistoimisto Reuters kertoi keskiviikkona, että EKP tutkii mahdollisuuksia ostaa eräiden kaupunkien kuten Pariisin tai eräiden alueiden kuten Baijerin joukkolainoja.

Coeren mukaan Yhdysvaltain keskuspankin joulukuisella korkopäätöksellä ei ole suoraa vaikutusta EKP:n ratkaisuihin.

EKP tietää, että matalilla koroilla on kielteisiä vaikutuksia säästämisintoon, mikä trendi pitkittyessään voi horjuttaa talouden tasapainoa.

”Emme toivo tämän rahapoliittisen linjan jatkuvan liian pitkään, mutta käytämme sitä niin kauan kuin se katsotaan tarpeelliseksi", Coere sanoo.

Hänen mielestään eri maiden hallitusten pitäisi nyt tehdä tarpeelliset uudistukset vahvistaakseen luottamusta talouteen ja ja kasvuun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat