Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuntarahoitus läpäisi EKP:n tarkastuksen

Talous
 
Ana Brigida
Novo Bancon edessä protestoiva Anabela Rodrigues menetti rahojaan, kun pahoin tappiollisen Banco Espírito Santon elinkelpoiset toiminnot siirrettiin uuteen Novo Bancoon. EKP kertoi lauantaina, ettei Novo Banco läpäissyt EKP:n tarkastusta.
Novo Bancon edessä protestoiva Anabela Rodrigues menetti rahojaan, kun pahoin tappiollisen Banco Espírito Santon elinkelpoiset toiminnot siirrettiin uuteen Novo Bancoon. EKP kertoi lauantaina, ettei Novo Banco läpäissyt EKP:n tarkastusta. Kuva: Ana Brigida

Euroopan keskuspankki (EKP) ilmoitti lauantaina, että suomalaisia kuntia rahoittava Kuntarahoitus on läpäissyt sille tehdyn kattavan arvion ja stressitestin. Arviossa selvitettiin etenkin saamisten laatua.

Kattavan arvion vaatimuksena oli vähintään 5,5 prosentin ydinvakavaraisuuden säilyttäminen stressitestin huonon talouskehityksen vaihtoehdossa ja taseen laatuarvion perusteella tehtyjen tasearvojen korjausten jälkeen. Kuntarahoituksen ydinvakavaraisuus huonon talouskehityksen vaihtoehdossa oli 20,8 prosenttia.

EKP:n suorassa valvonnassa ovat pankit, joiden varojen arvo ylittää 30 miljardia euroa tai vähintään 20 prosenttia suhteessa bruttokansantuotteeseen, tai jotka kuuluvat kolmen merkittävimmän pankin joukkoon tai joiden merkitys on muuten iso.

Kuntarahoitus siirtyy EKP suoraan valvontaan tammikuussa 2016. Finanssivalvonnan mukaan Kuntarahoitus oli viime vuoden lopussa yli 30 miljardin euron taseellaan Suomen kolmanneksi suurin luottolaitos.

EKP ilmoitti lauantaina myös kahdeksan muun pankin kattavan arvion ja stressitestin tulokset. Portugalilainen Novo Banco ei läpäissyt testiä. EKP määräsi sen hankkimaan 1,4 miljardia euroa uutta pääomaa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan arvioinnin lopputulos uhkaa romuttaa hallituksen suunnitelman myydä pankki.

Novo Banco perustettiin kesällä 2014. Sille siirrettiin vakavissa vaikeuksissa olleen Banco Espírito Santon (BES) elinkelpoiset toiminnat. BES:n vaikeudet johtuivat siitä, että sen omistanut Espírito Santon suku käytti pankkia muiden tappiollisten liiketoimiensa rahoittamiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat