Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perheyrittäjien Leena Mörttinen nimitettiin Metsäliiton hallitukseen – sahurit suuttuivat

Talous
 
Timo Aalto
Leena Mörttinen
Leena Mörttinen Kuva: Timo Aalto

Perheyritysten liiton jäsenkunnassa hämmästellään toimitusjohtaja Leena Mörttisen nimitystä Metsäliitto Osuuskunnan hallitukseen. Mörttinen nimitettiin metsäyhtiö Metsä Groupin emoyrityksen hallitukseen runsas viikko sitten.

Pitkän linjan perhesahuri, Versowoodin teollisuusneuvos Keijo Kopra sanoo, että Mörttinen teki arviointivirheen lähtiessään osuustoiminnallisen yrityksen hallintoon mukaan.

”Kyllä nimityksessä aikamoinen ristiriita on, ainakin yksityisten sahureiden kannalta. Kun puhutaan paljon kytköksistä eri hallinnoissa ja siitä, kuka saa olla missäkin, ei tämä minusta sopiva kytkös ole.”

”Luulisin, että nimitystä perheyritysten puolella joudutaan nyt sulattelemaan. Eivät perhesahurit tästä pidä. Ei tämä ihan sopivalta näytä”, Kopra sanoo.

Mörttisen kausi Metsäliiton hallituksessa alkaa vuodenvaihteessa.

Kopran mielestä Mörttisen olisi pitänyt ennen nimitystään miettiä asemaansa Perheyritysten liiton johdossa. ”Jos Mörttinen ei olisi liiton toimitusjohtaja, hänellä olisi vapaat kädet mennä minne hyvänsä. On hänellä tietysti vapaus toimia nytkin, mutta ei tätä hallitusjäsenyyttä ihan suosiolla katsella.”

Mörttinen kertoo miettineensä nimitystään etukäteen, mutta katsoo Metsäliiton hallituksen jäsenyyden palvelevan liiton etua. ”Hauskaa, että pyysivät. Olen itsekin innokas metsänomistaja ja kiinnostunut näkemään, mihin erityisesti biotalous kehittyy.”

”Uskon, että hallituksen jäsenyyden tarjoamasta näkökulmasta investointiympäristöön on liitolle myös hyötyä.”

Nimitys merkittävän yhtiön vastuutehtäviin on Mörttisen mukaan prosessina hankala, koska siitä ei voi etukäteen laajasti puhua. ”Keskustelin asiasta tietysti etukäteen Perheyritysten liiton hallituksen puheenjohtajan Heikki Kovasen kanssa. Hänellä ei ollut asiasta huomauttamista. Jos tulee intressiristiriita oman työn kanssa, jäävään itseni automaattisesti. ”

Mörttinen huomauttaa, että hallituksen jäsenyys on nimenomaan osuuskunnan tasolla.

”Huomio on liiketoimintakokonaisuudessa enemmän kuin yksittäisissä liiketoiminta-alueissa. Perheyritysten liitto ei ole toimialaliitto. Intressiristiriitaa ei siten lähtökohtaisesti ole.”

Mörttinen on myös Metsäliiton jäsen. Ilman jäsenyyttä Mörttinen ei voisi osallistua Metsäliiton hallintoon. Perheyritysten liittoa Mörttinen on johtanut helmikuusta 2015.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat