Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Remonttiyhtiö Consti aikoo pörssiin – kasvanut korjausrakentamisen mukana

Talous
 
Leif Rosas
Consti remontoi parhaillaan Hotel Hilton Strandia Helsingin Hakaniemessä.
Consti remontoi parhaillaan Hotel Hilton Strandia Helsingin Hakaniemessä. Kuva: Leif Rosas

Remontointiin erikoistunut rakennusyhtiö Consti aikoo listautua Helsingin arvopaperipörssiin.

Yhtiö aikoo kertoa hankkeestaan lisää tänään maannatina.

Consti on nopeasti kasvanut pääasiassa suurimmissa kaupungeissa remontointia urakoiva yhtiö. Sen liikevaihto ylsi viime vuonna 215 miljoonaan euroon, jossa on nousua 25 prosenttia edellisestä vuodesta.

Tilauskantaa sillä oli vuoden vaihteessa noin 170 miljoonaa euroa ja henkilöstöä on omilla palkkalistoilla yli 850.

Consti on kasvanut remonttirakentamisen kasvun mukana. Viime vuonna Consti oli liikevaihdolla mitaten Suomessa toimivien rakennusyhtiöiden joukossa sijalla kymmenen.

Constin toimitusjohtaja Marko Holopainen sanoo, että yhtiö toimii kaikilla korjausrakentamisen aloilla. Uudisrakentamisessa se on mukana vain talotekniikassa.

Yhtiön käynnisti seitsemän vuotta sitten suomalainen pääomasijoittaja Intera Partners, jonka omistusosuus on edelleen noin 60 prosenttia. Loput osakkeista on kymmenillä toimivan johdon jäsenillä.

Yhtiö käynnistettiin yrityshankinnoilla ostamalla heti alkuun toistakymmentä yrittäjävetoista yhtiötä. Suurin osa yrityksensä myyneistä on edelleen yhtiön palveluksessa.

Constilla on täsmälliset kasvutavoitteet. Viidessä vuodessa se aikoo kasvattaa liikevaihtoa 350 miljoonaa euroon. Holopainen kertoo vauhdin viittaavan siihen, että tavoite on liian matalalla.

Suurimmat urakat ovat olleet noin 20 miljoonan euron luokkaa, kuten käynnissä olevan 17 vuokrakerrostalon saneeraus Turun Jyrkkälässä. Myös muutama hotellisaneeraus kuuluu isoihin töihin. Parhaillaan Consti remontoi muun muassa Hilton Strandin hotellia Helsingin Hakaniemessä.

Remonttirakentamisen kasvun takana on suomalaisten kiinteistöjen korjausvelka. Suomessa rakennettiin asuintaloja ja kaikenlaisia muitakin rakennuksia kiivaimmillaan 1970- ja 80-luvuilla. Näiden vuosikertojen talot ovat vasta tulossa saneerausvaiheeseen. Nyt on menossa 1960-luvun loppupuolen rakennusten korjaaminen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat