Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vertailu: Verkkoruokakauppojen ruokakassin hintaero jopa yli 50 euroa

Talous
 
Sabrina Bqain
Vertailussa oli mukana kuusi internetissä toimivaa, elintarvikkeita kotiin asti kuljettavaa yritystä: Alepa Kauppakassi, Prisma Kauppakassi, Citymarket.fi, K-Market Ruoholahti, Ruoka.net ja Kauppahalli24.fi.
Vertailussa oli mukana kuusi internetissä toimivaa, elintarvikkeita kotiin asti kuljettavaa yritystä: Alepa Kauppakassi, Prisma Kauppakassi, Citymarket.fi, K-Market Ruoholahti, Ruoka.net ja Kauppahalli24.fi. Kuva: Sabrina Bqain

Verkkoruokakaupoista löytyi suuria eroja niin hinnoissa kuin tilaus- ja toimitusehdoissakin. Kuluttajaliitto teki vertailun ja koeostot lokakuussa.

Kotiinkuljetuksen hinta vaihteli niin, että pienten ostosten kohdalla toimitusmaksut saattavat ratkaista, mistä tilaus on edullisinta tehdä, Kuluttajaliitto painottaa.

Vertailussa oli mukana kuusi internetissä toimivaa, elintarvikkeita kotiin asti kuljettavaa yritystä: Alepa Kauppakassi, Prisma Kauppakassi, Citymarket.fi, K-Market Ruoholahti, Ruoka.net ja Kauppahalli24.fi.

Hintavertailuun koottiin 37 tuotteen valikoima.

Ero halvimman (73,16 euroa) ja kalleimman (124,79 euroa) ruokakassin välillä oli 51,63 euroa. Hintavertailussa edullisin oli Prisma. Selvästi kallein oli Ruoka.net, jonka ruokakassi oli yli 70 prosenttia kalliimpi kuin edullisimmin hankittu ruokakassi ilman kotiinkuljetusta.

Hintavertailun lisäksi Kuluttajaliitto teki jokaiseen verkkokauppaan koeoston, jolla selviteltiin asiakaskokemuksen sujuvuutta ja laadullisia tekijöitä.

Koeoston tuotekori sisälsi kymmenen peruselintarviketta. Tuotteille valittiin myös kotiinkuljetus.

Kokonaiskustannuksiltaan koeostossa halvimmaksi tuli Citymarketin tilaus, kallein oli jälleen Ruoka.net. Edullisimmillaan ostokset sai perille toimitettuna 28,82 eurolla, kallein toimitus oli 50,71 euroa.

Kaikkien verkkoruokakauppojen tuotteet toimitettiin luvatun mukaisesti ja moitteetta, Kuluttajaliitto kertoo tiedotteessaan.

Oikaisu kello 11.20: Ruoka.netin kori oli yli 70 prosenttia (eikä yli 40 prosenttia) kalliimpi kuin edullisin Prisman korin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat