Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pihlajalinnan kasvu jatkui kiivaana – taustalla Parkanon, Kihniön ja Jämsän sote-ulkoistukset

Talous
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Pihlajalinnan toimitusjohtaja Mikko Wirén
Pihlajalinnan toimitusjohtaja Mikko Wirén Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Sote-keskustelussakin esiin noussut terveydenhuollon ketjuyhtiö Pihlajalinna kertoo kasvattaneensa liikevaihtoaan jälleen runsaasti kolmannella vuosineljänneksellä eli heinä–syyskuussa.

Sen sijaan kannattavuus ei ole pysynyt mukana, kun kasvu on vaatinut panostuksia.

Pihlajalinna on ollut aktiivisesti mukana, kun kunnat ovat ulkoistaneet sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujaan yksityisille yhtiöille. Pihlajalinnan on arvioitu kuuluvan hyötyjiin tulevassa sosiaali- ja tervyedenhuollon uudistuksessa.

Pihlajalinna kertoo, että sen liikevaihto oli heinä–syyskuussa 51 miljoonaa euroa. Se oli 56 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä oli 0,9 miljoonaa euroa. Viime vuonna samaan aikaan se oli 2,3 miljoonaa.

Tammi–syyskuussa liikevaihto oli 151 miljoonaa euroa. Kavua tuli 56 prosenttia edellisen vuoden vastaavasta ajasta. Liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä oli 3,2, kun se viime vuonna samaan aikaan oli 6,2 miljoonaa.

Pihlajalinnan toimitusjohtaja Mikko Wirén kertoo katsauksessa, että liikevaihdon kasvun takana olivat sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaisulkoistukset Parkanossa, Kihniössä ja Jämsässä.

Kannattavuutta söivät investoinnit, joilla valmisteltiin Kuusiokuntien sote-palvelujen siirtymistä Pihlajalinnan ja Kuusiokuntien yhteisyrityksen Kuusiolinna Terveys Oy:n tuotantoon. Myös Jämsän erikoissairaanhoidon haltuunoton valmisteluun meni rahaa.

Pihlajalinna lähti mukaan myös turvapaikanhakijoiden vastaanottoon avaamalla neljä vastaanottokeskusta Hämeenlinnan, Kokemäen, Kihniön ja Jämsän alueilla. Lisäksi se suunnittelee avaavansa vastaanottokeskuksen Karkkuun, Sastamalaan marraskuun 2016 aikana.

Pihlajalinnan mukaan yhtiön olemassa oleva sosiaalipalvelujen tuotanto palvelee hyvin vastaanottokeskusten toimintaa.

Yhtiö kertoo Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuksen osoittavan, että Mänttä-Vilppulan kaupunki saavutti sote-ulkoistuksellaan 12–13 prosentin kustannussäästön verrokkikuntiin nähden jo yhdessä vuodessa.

”On ilahduttavaa nähdä, kuinka ulkoistuksen hyöty yksittäisille kunnille, kuntalaisille, potilaille että yhteiskunnalle on nyt ulkopuolisen riippumattoman tahon toimesta todennettu”, Wire´n sanoo katsauksessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat