Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Volkswagen lupaa maksaa verot ilmoitettuaan liian pienet CO2-päästöt

Talous
 
Kaveh Rostamkhani
Volkswagen-konserni kertoo neuvottelevansa kansallisten viranomaisten kanssa verokorvauksista.
Volkswagen-konserni kertoo neuvottelevansa kansallisten viranomaisten kanssa verokorvauksista. Kuva: Kaveh Rostamkhani

Saksalainen autonvalmistaja Volkswagen lupaa maksaa mahdolliset veronkorotukset, joita sen valmistamista autoista saatetaan kantaa yhtiön hiilidioksidia (CO2) koskevan päästöhuijauksen vuoksi. Yhtiö on paljastanut ilmoittaneensa 800 000 autolle liian pienet CO2-päästöt. Esimerkiksi Suomessa veroa kannetaan sitä enemmän mitä suuremmat CO2-päästöt ovat. Niinpä vilpillisen pienillä CO2-päästöarvoilla on selvitty vähemmillä veroilla.

Nyt Volkswagen-konserni kertoo neuvottelevansa kansallisten viranomaisten kanssa verokorvauksista. Yhtiö haluaa, että veronkorotukset kannetaan suoraan konsernilta eikä sen autoja ostaneilta asiakkailta.

Volkswagen ilmoitti 3. marraskuuta, että noin 800 000:n sen valmistaman auton CO2-päästöt ovat ilmoitettua suuremmat. Tähän mennessä yhtiö on selvittänyt tarkemmin, kuinka montaa mallivuoden 2016 autoa tapaus koskee. Mallivuoden 2016 autojen myynti alkoi tänä vuonna. CO2-päästöhuijaus koskee maailmanlaajuisesti 430 000 mallivuoden 2016 autoa. Vanhempien mallivuosien autojen tarkkaa lukumäärää vielä selvitellään, mutta ne mukaan lukien CO2-vilppiautojen määrää kohonnee 800 000: een, kuten alun perin ilmoitettiin.

Väärät CO2-päästötiedot koskevat mallivuoden 2016 autoista muun muassa malleja Audi A1, Seat Ibiza, Seat Toledo, Seat Leon, Škoda Fabia, Škoda Octavia ja Volkswagen Polo, Volkswagen Golf ja Volkswagen Passat.

Volkswagen kertoo, että autojen todelliset CO2-päästöt selvitetään Saksan viranomaisten valvonnassa.

Seuraavien viikkojen aikana kunkin Volkswagenin brändin verkkosivuille lisätään tietoa päästöasiasta. Konsernin brändejä ovat Volkswagenin lisäksi esimerkiksi Audi ja Seat. Myöhemmin tulee käyttöön hakupalvelu, jossa asiakas voi autonsa tietojen avulla selvittää, koskeeko päästövilppi omaa ajoneuvoa. Suomessa palvelu tarjotaan esimerkiksi Volkswagen-henkilöauton ostaneille Volkswagen.fi-sivustolla.

Volkswagen on tuomittu dieselautoja koskevasta huijaushaarasta 13 miljoonan dollarin sakkoon Brasiliassa, kertoi verkkosivuillaan Mtv. Väärät päästötiedot antaneita dieselautoja on myyty Brasiliassa 17 000. Ne ovat avolava-autoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat