Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Harmaan talouden iskuryhmä tutki: Yli puolella ravintoloista puutteita veronmaksussa

Talous
 
Ville Männikkö
Veronhallinnon tutkimuksissa ravintoloista paljastui myös tulonsalausta.
Veronhallinnon tutkimuksissa ravintoloista paljastui myös tulonsalausta. Kuva: Ville Männikkö

Verohallinnon iskuryhmä on löytänyt puutteita yli 60 prosentissa tarkastetuista ravintoloista. Suuressa osassa ravintoloista paljastui myös tulonsalausta.

Verohallinto aloitti valtakunnalliset ravintola-alan tarkastukset viime keväänä. Tarkastusten tavoitteena on ravintola-alan harmaan talouden vähentäminen.

Tänään tiistaina ilmestynyt verohallinnon harmaan talouden selvitysyksikön julkaisun kertoo, että yleensä seurauksena oli laiminlyötyjen verojen maksu sekä joissakin tapauksissa rikosilmoitus.

Verohallinnon keväällä 2015 aloittamat tehostetut ravintola-alan verotarkastukset osoittavat, että useissa tarkastuksen kohteiksi valituissa ravintoloissa on tulonsalausta.

Ravintola-alalla harmaa talous ilmenee esimerkiksi kassan ohi myyntinä, pimeästi maksettuina palkkoina ja työnantajamaksujen laiminlyöntinä, verohallinto kertoo.

Karkea jako ravintoloiden välillä riippui siitä, maksetaanko ruoka kortilla vai käteisellä. Jos maksamista tapahtuu paljon käteisellä, ohimyynti on yleisempää kuin ensisijaisesti kortilla rahastavissa ravintoloissa.

Eduskunnan tarkastusvaliokunnan vuonna 2010 teettämän tutkimuksen mukaan arviolta noin kymmenen prosenttia ravintola-alan liikevaihdosta on harmaan talouden piirissä. Ravintolaprojekti kestää ensi vuoden kevääseen asti.

Verhohallinnon mukaan yksi ratkaisu ravintola-alalle olisivat tyyppihyväksytyt kassakoneet. Ne varmistavat, ettei rekisteröityneitä myyntitapahtumia voi muuttaa jälkikäteen.

Verohallinto on tehnyt vastaavia tehotarkastuksia aiemmin esimerkiksi rakennusalalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat