Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Egyptin lahjuksista vangittu vaatii korvauksia

Talous
 

Suomen valtio kiistää Patrian epäillyistä lahjuksista vangitun ja vapautetun egyptiläisen naisen yhteensä 127 000 euron korvausvaatimukset. Kärsimyskorvausten osuus vaatimuksista on noin 19 000 euroa ja ansionmenetyskorvausten osuus on loput.

Nainen oli Suomessa epäiltynä törkeästä lahjuksen antamisesta, törkeästä kirjanpitorikoksesta yhdessä muutaman suomalaisen henkilön kanssa. Vankeuden ja maastapoistumiskiellon jälkeen hän pääsi kuitenkin pääsi Egyptiin.

Suomen valtio luopui lopulta oikeudenkäynnistä ja syytteistä, koska naista ei saatu Egyptistä käräjäoikeuden pääkäsittelyyn. Tämä johtui siitä, että Egyptin valtion mukaan luovutus ja muu oikeusavun antaminen vaarantaisi maan suvereniteetin ja turvallisuuden.

Haasteen mukaan naisen kärsimys oli ollut poikkeuksellisen suuri muun muassa kantajan ulkomaalaisuuden, terveydentilan ja jutun saaman julkisuuden vuoksi. Suomen valtio on eri mieltä.

Suomen valtio huomauttaa, että valtiokonttori on jo hyväksynyt naisen kärsimyskorvauksia 10 400 euron arvosta ja ansionmenetyksiä 5 250 euron arvosta ja hakemuskuluja 744 euron arvosta. Valtion mukaan naiselle on jo maksettu kaksinkertainen kärsimyskorvaus verrattuna oikeuskäytännössä vallitsevaan tasoon.

Valtio katsoo myös, että naisella ei ollut vangitsemisen aikana sellaista liiketoimintaa, joiden ansiot hän olisi menettänyt.

Patria teki vuonna 1999 sopimuksen kuuden kenttätykin ja yhden panssarivaunun myymisestä Egyptin sotatarvikeministeriölle noin 20 miljoonalla eurolla.

Poliisi epäili, että Suomessa asustellut nainen oli linkki Patrian ja lahjusrahoja vastaanottaneiden egyptiläisten välillä. Siksi hän oli pidätettynä ja vangittuna 55 päivää sekä matkustuskiellossa 59 päivää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat