Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ei toimitusjohtajaa eikä nimenkirjoittajia – Grouponia ei edusta Suomessa enää kukaan

Talous
 
Lehtikuva
Alennushintaisia palveluja välittävä Groupon ilmoittaa lopettaneensa toimintansa Suomessa maanantaista lähtien. Amerikkalainen Groupon toimi Suomessa keväästä 2010 alkaen.
Alennushintaisia palveluja välittävä Groupon ilmoittaa lopettaneensa toimintansa Suomessa maanantaista lähtien. Amerikkalainen Groupon toimi Suomessa keväästä 2010 alkaen. Kuva: Lehtikuva

Grouponilla ei ole Suomessa enää ketään, joka voisi tehdä sopimuksia yhtiön puolesta, kertoo kaupparekisteri. Kaupparekisterin mukaan yhtiöllä ei ole toimitusjohtajaa eikä nimenkirjoittajia.

Suomessa Grouponin toiminnasta vastaa helsinkiläinen Citydeal -niminen osakeyhtiö. Se kertoo pääkonttorinsa osoitteeksi Mikonkatu 15 B.

Grouponin toimintaa pyörittävän Citydealin hallitus vaihtui viime elokuussa kokonaan. Erikoista on, että yhtiö ei ole ilmoittanut kaupparekisteriin lainkaan toimitusjohtajaa.

Hallituksen puheenjohtaja on nykyisin brittiläinen Elyas Chowdhury, 45 . Hänen edeltäjänsä oli elokuun puolivälissä tehtävästä eronnut yhdysvaltalainen Mark Hoyt, 47. Samalla yhtiön ruotsalainen hallituksen jäsen vaihtui toiseen ruotsalaiseen.

Citydealin päättäjistä siteet Suomeen on ollut vain kahdella prokuristilla eli nimenkirjoittajalla. Prokuristilla on oikeus tehdä sopimuksia yhtiön puolesta.

Molemmat suomalaiset prokuristit jättivät tehtävänsä elokuussa. Kaupparekisteristä ei selviä, kuka voi nykyisin tehdä sopimuksia yhtiön puolesta. Yhtiöjärjestyksen mukaan toiminimen kirjoittavat hallituksen jäsen ja toimitusjohtaja yhdessä, mutta yhtiöllä ei ole toimitusjohtajaa.

Citydealin toiminta oli 2011-2013 selvästi voitollista, mutta tulos putosi viime vuonna 800 000 euroa tappiolliseksi. Tappiot näyttävät johtuvan siitä, että yhtiön liikevaihto putosi viime vuonna 3,6 miljoonaan euroon huippuvuoden 2012 noin 11 miljoonasta eurosta.

Yhtiö teki 2011–2013 voittoa 0,6–1,4 miljoonaa euroa vuosittain.

Citydeal on rekisteröinyt Suomessa 36 nettiosoitetta erilaista kaupankäyntiä varten. Yhtiö ei ainakaan tiistaina iltapäivällä ollut hakeutunut konkurssin tai yrityssaneeraukseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat