Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuoret naiset murtavat pörssiyhtiöiden lasikattoa

Talous
 
Jukka GrÖndahl / HS
”Sukupuolestani ei ole ollut koskaan haittaa, maailmalla jopa etua. Ainakin kasvot ja nimi ovat jääneet paremmin mieleen”, arvioi QPR Softwaren liiketoimintajohtaja Maija Erkheikki.
”Sukupuolestani ei ole ollut koskaan haittaa, maailmalla jopa etua. Ainakin kasvot ja nimi ovat jääneet paremmin mieleen”, arvioi QPR Softwaren liiketoimintajohtaja Maija Erkheikki. Kuva: Jukka GrÖndahl / HS

”En ole koskaan sanonut ei, kun minulle on tarjottu jotain haastavampaa tehtävää”, selvittää diplomi-insinööri Maija Erkheikki, 37, urapolkuaan johtajaksi.

Erkheikki on 3- ja 5-vuotiaiden poikien äiti ja työskentelee pörssissä noteeratun ohjelmistotalo QPR Softwaren liiketoimintajohtajana ja johtoryhmän jäsenenä.

”Olen tehnyt myös aina paljon töitä ja ollut työstäni innostunut”, Erkheikki lisää.

Erkheikki edustaa tulevaisuutta, kertoo Keskuskauppakamarin tiistaina julkistama naisjohtajaselvitys.

Ikäluokassa 36-40-vuotiaat naisten osuus pörssiyhtiöiden johtoryhmissä on noussut jo yli neljännekseen, 26 prosenttiin. Keskimäärin naisten osuus johtoryhmissä on reilu viidennes eli 21,5 prosenttia.

”Nyt 41-45-vuotiaista johtajista 25 prosenttia on naisia. Luku on ottanut lähes 10 prosenttiyksikön loikan viime vuodesta”, sanoo Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Leena Linnainmaa.

Jopa 26 pörssiyhtiön johtoryhmässä ei silti ole yhtään naista.

Enemmistö johtoryhmien naisista johtaa tukitoimintoja: henkilöstöä, viestintää ja lakiasioita. Miehet johtavat liiketoimintaa.

Vain kolme kaikista 118 ­pörssiyhtiön toimitusjohtajasta on naisia: Sanoman Susan Duinhoven, Marimekon Tiina Alahuhta-Kasko ja Suomisen Nina Kopola. Hallitusten jäsenistä naisia on neljäsosa.

”Naisten ei pitäisi pelätä epäonnistumista. Epäonnistumisen pelko pitää naiset pois mahdollisuuksista”, sanoo kuitukankaita valmistavan Suomisen toimitusjohtaja, tekniikan lisensiaatti ­Nina Kopola, 55.

”Pitää sanoa haasteille kyllä ja heittäytyä mukaan. Pääseehän kaikesta aina myös pois.”

 

Johtaja Maija Erkheikki kertoo, onko osunut lasikattoon. HS.fi/hstv
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat