Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen ”mittelstand” on Euroopan keskitasoa

Talous
 

Saksan vientiteollisuus kuuluu Euroopan menestystarinoihin, ja ”mittelstand”-yrityksillä on tärkeä rooli maan viennissä.

Mittelstand kääntyy suomeksi keskiluokaksi. Nimityksellä tarkoitetaan yleensä suuryhtiöitä hieman pienempiä yrityksiä, jotka ovat usein erikoistuneet johonkin kapeaan teollisuuden toimialaan.

Suomessa oli Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen tuoreen raportin mukaan toissa vuonna 51 teollisuusyritystä, jotka työllistävät 250–499 ihmistä.

Saksaan verrattuna mittelstand-yrityksiä on Suomessa suhteessa vähän, mutta niiden osuus kaikista yrityksistä on Suomessa yhtä suuri kuin Ranskassa ja Espanjassa.

Suomen mittelstand-yrityksistä noin puolet kuuluu kapean toimialansa markkinajohtajiin. Yli puolet yrityksistä on perustettu yli 50 vuotta sitten, ja joukossa on useita 100 vuotta täyttäneitä yhtiötä.

Yhtiöt ovat pitkälle erikoistuneita. Joukkoon kuuluvat esimerkiksi metallin laserleikkausta teollisuudelle tekevä Teiskonen, valaistusta vaativiin ympäristöihin rakentava Teknopower, maidonpakkausjärjestelmiä tekevä Elecster ja leikkipaikkoja valmistava Lappset Group.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat