Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Grouponin selvitysmies: Kaikki saavat rahansa

Talous
 
Helsingin Sanomat
Mikko Stig / Lehtikuva
Groupon-yhtiön kautta on voinut ostaa alennuskuponkeja ravintoloihin sekä erilaisiin palveluihin.
Groupon-yhtiön kautta on voinut ostaa alennuskuponkeja ravintoloihin sekä erilaisiin palveluihin. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Alennuskuponkeja yrityksille ja kuluttajille kaupannut Groupon on Suomen toimintojen osalta haettu vapaaehtoiseen selvitystilaan. Yhtiön selvitysmieheksi nimitetty asianajaja Jani Syrjänen vakuuttaa, että kaikki velkojat saavat Grouponilta rahansa.

”Niin kauan kuin yksikin velkoja vastustaa, yritystä ei voida lopettaa”, Syrjänen sanoo.

Hän otti HS:ään yhteyttä sen jälkeen, kun lehti uutisoi, että monilla asiakasyrityksillä oli epäselvyyttä Grouponin saatavien kohtalosta. Tieto selvitystilasta ei vielä näy julkisissa rekistereissä.

Groupon ilmoitti maanantaina yllättäen lopettavansa toimintansa kaikissa Pohjoismaissa. Asiasta tiedotettiin yritys- ja kuluttaja-asiakkaille sähköpostitse.

Asiakasyrityksissä oltiin erittäin hämmentyneitä kampanjoiden ja rahojen kohtalosta, koska Grouponissa ei vastattu enää tiistaina puheluihin. Sähköpostiviestissä ilmoitetussa puhelinnumerossa ilmoitettiin, että numero on lopetettu.

Monilla yrityksillä on Grouponilta liiketoiminnan kokoon nähden suuria saatavia. Groupon oli myös tehnyt sopimuksia uusista kampanjoista vielä viime viikolla.

HS:n tiedusteltua asiasta ja asiakkaiden kohtalosta, yhtiön Lontoon-konttorista lähetettiin vain julkinen tiedote, jonka mukaan yhtiö tekee ”läheistä yhteistyötä yritysten ja kuluttajien kanssa, jotta kaikki velvoitteet hoidetaan”.

Yhdysvaltalaisen pörssiin listatun Grouponin Suomen-yhtiön virallinen nimi on City Deal. Groupon tuli Eurooppaan neljä vuotta sitten ostamalla City Dealin toiminnot.

City Deal asetettiin Syrjäsen mukaan vapaaehtoiseen selvitystilaan maanantaina osakkeenomistajan päätöksellä. Vapaaehtoinen selvitystila on eri asia kuin yleensä velkojien hakema konkurssi, jossa velat maksetaan siinä määrin kuin yhtiössä on varoja.

Vapaaehtoisessa selvitystilassa yhtiö huolehtii kaikista velvoitteistaan, tässä tapauksessa käytännössä emoyhtiön varoilla.

”Vapaaehtoinen selvitystila tarkoittaa, ettei yhtiö voi lopettaa toimintaansa ennen kuin kaikki sen vastuut on asianmukaisesti maksettu”, Syrjänen sanoo.

Syrjäsen mukaan suomalaisten asiakkaiden kampanjoiden tilitysten pitäisi hoitua aivan normaalisti.

”Tilitykset on tähänkin asti hoidettu ulkomailla. Ne hoituvat ihan normaalisti tästä eteenpäinkin”, hän sanoo.

Syrjäsen mukaan kuluttajien Grouponilta ostamien alennuskuponkien pitäisi käydä yrityksissä maksuna edelleen.

”Mutta, jos yritys ei jostain syystä hyväksy kuponkia, kuluttajalla on oikeus saada rahat takaisin Grouponilta. Näin on ollut tähänkin asti”, Syrjänen sanoo.

Asioita voi hoitaa edelleen sähköpostitse Grouponin kanssa osoitteissa info@groupon.fi tai partners.fi@groupon.com.

Jos näistä ei saa vastausta, voi Syrjäsen mukaan olla yhteydessä Asianajotoimisto Boreniukseen, jonka partneri Syrjänen on. Syrjänen edustaa Grouponia nyt Suomessa kaikissa asioissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat