Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elisa perustaa kyberturva­keskuksen – Tekes rahoitti hanketta miljoonalla eurolla

Talous
 
Elisa
Elisan kyberturvakeskuksesta tulee maksullinen palvelu.
Elisan kyberturvakeskuksesta tulee maksullinen palvelu. Kuva: Elisa

Tietoliikenneoperaattori Elisa perustaa kyberturvakeskuksen, jonka tarkoitus on valvoa ja suojata yrityksiä sekä julkishallinnon asiakkaita kyberuhkilta.

Vastaavan liiketoimintajohtaja Pasi Korhosen mukaan yhtiön kyberturvakeskus ei kilpaile Viestintäviraston kyberturvakeskuksen kanssa.

”Mehän teemme huoltovarmuuden kautta jo yhteistyötä. Myös kyberturvakeskus tulee toimimaan yhteistyössä viestintäviraston kanssa”, Korhonen sanoo.

Myös Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen apulaisjohtaja Jarkko Saarimäki pitää Elisan avaamaa keskusta hyvänä asiana. Ulkomaisilla yrityksillä on ollut vastaavaa toimintaa Suomessa aiemminkin, mutta Elisa on nyt uusi kotimainen toimija.

”Se on loistava pelinavaus ja ehdottomasti hyvä asia. Ei me olla mitenkään päällekkäisiä toimijoita tässä vaan täydennämme varmasti toisiamme hyvässä yhteistyössä”, Saarimäki sanoo.

Korhosen mukaan yhtiön operaattoritausta luo Elisalle ainutlaatuiset mahdollisuudet kyberhyökkäysten tunnistamiseen.

Ajatus kyberturvakeskuksen perustamisesta syntyi jo kaksi vuotta sitten.

”Kaksi vuotta sitten ryhdyttiin miettimään, kuinka asiakkaiden turvallisuus tulee tulevaisuudessa taata ja todettiin, että tarvitaan täysin uusi lähestymistapa”, Korhonen sanoo.

Yhtiö otti jo suunnitelmien alkuvaiheessa yhteyttä valtion hallinnoimaan innovaatiorahoituskeskus Tekesiin, joka myönsi Elisalle kyberturvakeskuksen kehittämiseen miljoonan euron rahoituksen.

Elisan kyberturvakeskus ei torju kaikkia yhtiön asiakkaisiin kohdistuvia uhkia vaan kyse on yrityksille suunnatusta maksullisesta palvelusta.

”Asiakas asiakkaalta määritellään tietojen ja analytiikan perusteella järkevä taso, joka määrittää kustannukset”, Korhonen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat