Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kesko pitää suunnitelmat Siwojen ja Valintatalojen tulevaisuudesta vielä salaisuutena

Talous
 
Asiakkaat pelkäävät kaupan vähenevää kilpailua
Asiakkaat pelkäävät kaupan vähenevää kilpailua
Kesko kirittää asemiaan kahden suuren kauppajätin välisessä kilpailussa, Kesko ilmoitti keskiviikkona ostavansa Suomen Lähikaupan ja saa ensi vuonna toteutuvassa kaupassa 502 Siwaa ja 141 Valintaloa leiriinsä. Asiakkaita askarruttaa, hupeneeko kilpailu. Toimittaja Eeva Palojärvi HS, kuvaaja: Kimmo Räisänen HS, Esa Syväkuru HS.

Keskon pääjohtaja Mikko Helander lupasi kertoa vasta Suomen Lähikaupan oston toteuduttua, mitä Keskon leiriin siirtyville lähes 650 myymälälle tapahtuu.

Kesko haluaa odottaa ensin Kilpailuviraston hyväksyntää järjestelylle. Järjestelyn ennakoidaan toteutuvan ensi vuoden alkupuolella.

Asiakkaille Helander lupaa parempaa palvelua ja tehoja hintakilpailuun.

Kesko ostaa Lähikaupalta 502 Siwaa ja 141 Valintataloa. Monen myymälän vieressä on K-kauppa. Kuinka monta Siwaa tai K-kauppaa Kesko sulkee, pääjohtaja Helander?

”Keskolla on uusi strategia, ja sen yksi tärkeä osa on lähikauppa. Tavoittelemme yli 35 prosentin markkinaosuutta.”

”Suomen Lähikaupalla on paljon hyviä kauppoja sekä kauppapaikkoja ja lähimarkkinapalveluiden tarve tulevaisuudessa vain kasvaa. Kauppojen sijainnilla on erittäin suuri merkitys.”

”Tulevasta kauppaverkostosta voin sanoa ainoastaan sen, että odotamme ensin rauhassa kilpailuviraston päätöstä ja palaamme sitten verkostoon liittyviin yksityiskohtiin tarkemmin.”

Vaihtuvatko Siwat K-kauppiasvetoisiksi myymälöiksi?

”Tähän otamme kantaa, kun kauppa on saatu päätökseen. Keskon ja K-ryhmän menestystekijänä ovat vastakin K-kauppiaat ja kauppiasyrittäjät. Toimimme kauppiasvetoisesti aina, kun se tarjoaa meille kilpailuvetoa.”

”Uusi strategiamme sallii, että K-kauppiaalla voi olla myös useampia myymälöitä.”

Miten asiakas tästä kaupasta hyötyy?

”Kesko ja K-ryhmä pystyvät tarjoamaan entistä laadukkaammat palvelut entistä useammalle. Ja kyllä tämä antaa meille myös hintakilpailuetua, joka on erittäin tärkeää entisestään kiristyvässä kaupan kilpailussa.”

Mitä tapahtuu Keskon ja Lähikaupan kanta-asiakasohjelmille ja asiakaslehdille, Keskon toimialajohtaja Jorma Rauhala?

”Lähikauppa on mukana Pins-järjestelmässä. Kun kauppa on saatu päätökseen, katsomme, mitä sen kanssa teemme.”

Kesko lupaa, että Lähikaupan 4 100 työntekijää siirtyvät järjestelyssä vanhoina työntekijöinä Keskolle.

Palvelualojen ammattiliitto PAM ilmoitti olevansa kuitenkin huolestunut järjestelyn vaikutuksista Keskon ja Lähikaupan työpaikkoihin.

Mitä ajattelette tulevaisuudesta Suomen Lähikaupan pääluottamusmies Kari Peltovirta?

”Yksittäisiä kauppoja menee varmasti kiinni. Jos samassa korttelissa on Siwa ja K-kauppa, varmasti uusi omistaja jossain vaiheessa arvioi, kumpaa kannattaa pitää auki.”

”Varovaisen myönteisesti voimme omistajavaihdokseen suhtautua. Kesko on kotimainen omistaja. Siellä on kassa kunnossa, eivätkä he varmasti ostaneet Lähikauppaa sulkeakseen kaikki myymälät.”

”Voihan tässä avautua Siwan myymäläpäälliköille myös mahdollisuus ryhtyä kauppiasuralle.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat