Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Salo saa lisätukea noin 20 miljoonaa euroa

Kaupunkia vaivaavat etenkin Microsoftin viimekesäiset laajat irtisanomiset

Talous
 
Aleksi Tuomola / Lehtikuva
Salon TE-toimisto 9. heinäkuuta 2015. Viime kesänä Microsoft ilmoitti suurista irtisanomisista, joista yli 1 000 kohdistui Saloon.
Salon TE-toimisto 9. heinäkuuta 2015. Viime kesänä Microsoft ilmoitti suurista irtisanomisista, joista yli 1 000 kohdistui Saloon. Kuva: Aleksi Tuomola / Lehtikuva

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti keskiviikkona antaa noin 20 miljoonaa euroa tukirahaa Saloon, joka on vaikeuksissa varsinkin ohjelmistoyhtiö Microsoftin suurten irtisanomisten vuoksi.

Viime kesänä Microsoft ilmoitti suurista irtisanomisista, joista yli 1 000 kohdistui Saloon. Parisataa Salon yksikössä työskennellyttä sai töitä Espoosta.

Ensi vuoden budjetin täydentävässä lisäbudjetissa Salon tukitoimiin varataan 17 miljoonaa euroa. Sen lisäksi työ- ja elinkeinoministeriön kehyksen sisältä siirretään Salon toimiin 5 miljoonaa euroa.

Tarkoitus on tukea Microsoftilta irtisanottujen työllistymistä ja yrittäjiksi ryhtymistä sekä estää ”aivovuotoa” eli varmistaa, että alan vahva osaaminen säilyy Suomessa.

Uusien yritysten syntymisen lisäksi halutaan edistää jo toiminnassa olevien yritysten kasvua, lisätä digitalisaatiota sekä houkutella uusia investointeja alueelle.

Päätöstä valmistelleet elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk) ja oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps) muistuttivat, että vuonna 2008 alkaneen murroksen jälkeen Salon seudulta on kadonnut noin 6 000 työpaikkaa, joista 4 500 on teollisuuden työpaikkoja.

Salon työttömyysaste on noussut noin kuudesta prosentista 15 prosenttiin. Microsoftin irtisanomiset voivat nostaa työttömyyden pahimmillaan 18–19 prosenttiin. Irtisanomiset eivät vielä näy työttömyysprosentissa.

”Microsoftin toimintojen lakkauttaminen Salossa aiheuttaa reilun 700 työpaikan menetykseen”, huomautti Lindström.

Rehnin mukaan Salon seudulla tapahtuneet työpaikkamenetykset ovat suurimpia mitä Suomessa on äkillisesti tapahtunut.

Saloon on toki aiemminkin kohdistettu tukitoimia. Lindströmin mukaan Salon kohdalla voidaan jo puhua jatkuvasta rakennemuutoksesta.

Lindström huomautti, että Salo itse on tehnyt oikeita toimia ja siellä on oltu aktiivisia. Kaiken synkkyyden keskellä Salossa nähdään valoa.

”Se valo on se, että siellä on valtavasti osaamista. Sitä potentiaalia ei kannata heittää hukkaan”, Lindström perusteli valtiovallan lisätukea.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat