Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallituksen toimet jakavat suomalaisia

Talous
 
Fakta

Näin tutkimus tehtiin

 TNS Gallup toteutti tutkimuksen 23.–28. lokakuuta HS:n pyynnöstä.

 Tutkimusta varten haastateltiin noin tuhatta 15–74-vuotiasta suomalaista.

 Tutkimuksen virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Suomalaisten käsitykset jakautuvat, kun he ottavat kantaa siihen, mikä on Suomen talouden todellinen tilanne. HS:n TNS Gallupilla teettämän selvityksen mukaan suomalaisista vajaat kaksi viidesosaa uskoo, että Suomen talous on nyt matalasuhdanteessa, ei lamassa.

Vajaat kaksi viidesosaa suomalaisista puolestaan uskoo Suomen talouden olevan lamassa, jonka ratkaisemiseksi on tehtävä rakenteellisia uudistuksia.

Vajaat kolmasosa suomalaisista puolestaan uskoo, että Suomen taloustilanne on ainakin osittain parempi, mitä hallituksen ja talouspäättäjien kriisipuheiden perusteella voisi olettaa.

Enemmistö suomalaisista kuitenkin uskoo, että Suomen taloustilanne on yhtä huolestuttava kuin hallitus ja talouspäättäjät antavat kriisipuheillaan ymmärtää.

Kokoomusta kannattavista 74 prosenttia ja keskustaa kannattavista 70 prosenttia uskoo kansantalouden olevan niin huonossa kunnossa kuin päättäjät sanovat.

Vastaavasti kokoomuslaisista 62 prosenttia ei pidä todennäköisenä sitä, että Suomen ongelmat perustuisivat suhdannevaihteluihin ennemmin kuin talouden rakenteisiin.

Keskustalaisista 45 prosenttia puolestaan uskoo talousongelmien johtuvan ennemminkin matalasuhdanteesta kuin talouden rakenteellisista ongelmista.

Keskustan kannattajista joka neljäs puolestaan uskoo päättäjien liioittelevan Suomen talouden heikkoa tilannetta. Vasemmistoliittoa kannattavista näin uskoo yli puolet – Sdp:n kannattajista 43 prosenttia jakaa käsityksen.

Perussuomalaisista 35 prosenttia ja vihreistä 32 prosenttia uskoo Suomen talouden olevan paremmassa tilassa kuin päättäjät antavat ymmärtää.

Selvä enemmistö suomalaisista torjuu ajatuksen siitä, että suomalaisille maksettaisiin liian hyviä palkkoja tai että suomalaisten lomat olisivat liian pitkiä.

Runsas neljäsosa väestöstä puolestaan ajattelee, että suomalaisille maksetut palkat ovat liian hyviä ja lomat liian pitkiä.

Ansiosidonnaista työttömyysturvaa liian anteliaana pitää noin 40 prosenttia suomalaisista.

Noin puolet väestöstä on puolestaan sitä mieltä, ettei ansiosidonnainen työttömyysturva ole liian antelias.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat