Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lokakuu oli huono kuukausi asuntokaupoissa – Huoneistokeskus yllättyi

Talous
 
Sari Gustafsson
Huoneistokeskuksen raportin mukaan lokakuussa asuntokauppa oli tahmeaa Helsingissä, missä kauppamäärät tippuivat neljä prosenttia vuoden takaisesta.
Huoneistokeskuksen raportin mukaan lokakuussa asuntokauppa oli tahmeaa Helsingissä, missä kauppamäärät tippuivat neljä prosenttia vuoden takaisesta. Kuva: Sari Gustafsson

Lokakuu oli asuntomyynnin kannalta yllättävän vaisu kuukausi, arvioi välitystoimintaa harjoittavan Huoneistokeskuksen toimitusjohtaja Antti Asteljoki tuoreessa katsauksessa.

Asteljoen mukaan asuntojen kauppamäärät jäivät viisi prosenttia alle viime vuoden lokakuun.

”Lokakuu on yleensä asuntokaupoilla hyvä kuukausi, mutta tänä vuonna myyntimäärät nousivat ainoastaan 1,3 prosenttia syyskuusta”, Asteljoki kirjoittaa. Hän lisää, että toisaalta marraskuu, joka yleensä tarkoittaa pieneneviä lukuja, näyttää ennusteiden valossa tavallista paremmalta.

Huoneistokeskuksen raportin mukaan lokakuussa oli tahmeaa myös Helsingissä, missä kauppamäärät tippuivat neljä prosenttia vuoden takaisesta. Lokakuu oli Helsingin kerrostalokaupoissa tammikuun jälkeen vuoden ensimmäinen kuukausi, jolloin jäätiin selvästi alle viime vuoden vastaavan kuukauden kauppamäärien.

Asteljoen mukaan kaupoissa alkavat näkyä kuluttajien eriytyvät tarpeet.

"Kuluva vuosi ei ole noudattanut asuntokauppojen normaalia sykliä. Markkinan sisällä on osa-markkinoita, jotka menevät hyvin eri suuntiin niin alueittain kuin asuntotyypeittäinkin. Mikromarkkinan tarpeet ohjaavat kuluttajia asuntokaupoilla, mistä esimerkkinä oli lokakuun yllättävän korkea rivitalomyynti Helsingissä, mutta lähes seitsemän prosentin kauppamäärien lasku kerrostaloasunnoissa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat