Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiinalaisten turistien määrä kasvoi Suomessa yli 40 prosenttia

Talous
 
Trond H. Trosdahl / Lehtikuva
Turisteja Helsingin Eteläsatamassa heinäkuussa 2015.
Turisteja Helsingin Eteläsatamassa heinäkuussa 2015. Kuva: Trond H. Trosdahl / Lehtikuva

Kiinalaisten turistien yöpymiset majoitusliikkeissä lisääntyivät suhteellisesti eniten eli noin 44 prosenttia tammi–syyskuussa 2015, selviää Tilastokeskuksen tuoreesta tilastosta.

Ajanjaksolla kiinalaiset viettivät 149 000 yöpymisvuorokautta ja yöpyivät liki yhtä paljon kuin japanilaisturistit. Japanilaisille kirjattiin yöpymisiä 153 000 vuorokautta.

Suurin yöpyjäjoukko tulee yhä Venäjältä, ja venäläisille kirjattiin 635 000 yöpymistä tammi–syyskuussa 2015. Se oli kuitenkin 43,1 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavana ajanjaksona.

Suomessa majoitusliikkeissä yövyttiin tammi–syyskuussa 0,9 prosenttia vähemmän vuodentakaiseen verrattuna. Kotimaisten matkailijoiden yöpymisten määrä kasvoi noin 0,7 prosenttia ja ulkomaisten matkailijoiden yöpymisten määrä väheni 4,9 prosenttia.

Yhteensä Suomessa yövyttiin liki 15,7 miljoonaa kertaa tammi–syyskuussa 2015. Yöpyjistä yli kaksi kolmannesta oli kotimaisia matkailijoita.

Tiedot on kerätty majoitusliikkeiltä, joilla on vähintään 20 vuodepaikkaa tai sähköpistokkein varustettua matkailuvaunupaikkaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat