Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Volkswagen yrittää turvata selustansa

Talous
 
Odd Andersen AFP
Kuva: Odd Andersen AFP

Volkswagen on alkanut pyytää uuden auton ostajilta allekirjoituksen lomakkeeseen, jolla ostajat hyväksyvät sen, etteivät valmistajan ilmoittamat polttoaineen kulutuslukemat välttämättä pidä paikkaansa.

”Tämän automallin hiilidioksidi- ja polttoaineenkulutuslukemia ollaan paraikaa arvioimassa uudelleen ja ne saattavat muuttua”, paperissa lukee.

Asiasta kertoi ensimmäisenä talouslehti Financial Times.

Suomeen Volkswageneita maahantuovan VV-auton mukaan todistus on käytössä uusissa mallivuoden 2016 autoissa, jotka ovat tällä hetkellä epäilyksen alaisena Volkswagenin hiilidioksiditutkinnassa.

VV-auton mukaan todistus vaaditaan kaikilta Volkswagen-ja Seat-henkilöautojen ostajilta.

”Tutkimukset ovat vielä kesken, ja sitä mukaan kun ne etenevät, saadaan myös varmistettua tietoa, mitkä mallit ja moottori- ja vaihteistoversiot kuuluvat tapauksen piiriin”, VV-autosta kerrotaan HS:lle.

Volkswagen on myöntänyt, että noin 800 000 sen myymässä autossa voi olla todellisuudessa suuremmat hiilidioksidipäästöt kuin mitä virallisesti on ilmoitettu.

Hiilidioksidipäästöt ovat suoraan sidoksissa auton polttoaineen kulutukseen.

Aiemmin syksyllä Volkswagen myönsi, että se oli tarkoituksellisesti vääristellyt diesel-autojen typpidioksidipäästöjä virallisissa mittauksissa.

Joidenkin mallien päästöt olivat liikenteessä jopa 40-kertaisia laboratoriomittauksiin verrattuna.

Ilmoitettujen ja todellisten polttoaineen kulutuslukemien välillä on havaittu ristiriitaa myös muilla autonvalmistajilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat