Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Outotec vähentää jopa 160 työpaikkaa

Kaivosteknologiaa tekevä yhtiö kärsii raaka-aineiden hintojen laskusta.

Talous
 
Markku Ulander
Pertti Korhonen
Pertti Korhonen Kuva: Markku Ulander

Kaivosteknologiaa tekevä Outotec suunnittelee enimmillään 160 työpaikan vähentämistä. Yhtiö aloitti perjantaina koko Suomen henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut rakennemuutoksista ja mahdollisista henkilöstövähennyksistä.

Outotecilla on Suomessa yhteensä 1 350 työntekijää, joista Turulan ja Lappeenrannan tehtaiden työntekijöitä on jo valmiiksi lomautettuina. Lisäksi määräaikaisia työsopimuksia jätetään uusimatta ja henkilöstöä saatetaan lomauttaa lisää.

Edelliset koko Suomen toimintoja koskevat yt-neuvottelut käytiin vain vuosi sitten. Niiden päätteeksi yhtiö vähensi noin 90 työpaikkaa.

Outotecin liiketoimet ovat kärsineet raaka-aineiden kysynnän ja hintojen alenemisesta maailmalla. Kun kaivannaisten hinnat laskevat, kaivokset eivät investoi uuteen tuotantoon eivätkä parantele vanhaa.

Erityisesti Kiinan talouskasvun hidastuminen ja rakennusbuumin tasaantuminen ovat näkyneet raaka-ainemarkkinoilla. Outotecin johdon mukaan tilanne on viime kuukausina vain heikentynyt entisestään.

”Kaivos- ja metalliteollisuuden markkinatilanne on edelleen heikentynyt viime kuukausina. Tämän vuoksi meidän on välttämätöntä sopeuttaa toimintaamme ja parantaa kustannusrakennettamme”, toimitusjohtaja Pertti Korhonen sanoo tiedotteessa.

Outotecin liikevaihto romahti vuoden 2008 finanssikriisiä seuranneessa investointilamassa. Sen jälkeen se kasvoi jälleen nopeasti kehittyvien maiden nopean talouskasvun imussa, mutta neljä viime vuotta ovat olleet jälleen jyrkkää alamäkeä.

Vuoden 2012 yli kahdesta miljardista eurosta ja ennätystuloksesta liikevaihto supistui viime vuoden 1,4 miljardiin. Myös tulos ennen veroja painui tappiolle.

Kuluvan vuoden tammi–syyskuussa Outotecin liikevaihto pieneni vielä kymmenen prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Tuloksensa Outotec on saanut puristettua voitolliseksi säästöillä.

Outotecillä on käynnissä 70 miljoonan euron vuosisäästöihin tähtäävä kustannussäästöohjelma.

Yhtiö kertoi perjantaina myös uudesta organisaatiosta ja johtajanimityksistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat