Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jolla hakeutuu yrityssaneeraukseen, käyttöjärjestelmällä ei ole ollut kysyntää

Uuden rahoituksen hankkiminen viivästyy. Työntekijät lomautetaan.

Talous
 
Trond H. Trosdahl
Jolla-puhelimet tulivat myyntiin marraskuussa 2013.
Jolla-puhelimet tulivat myyntiin marraskuussa 2013. Kuva: Trond H. Trosdahl

Ohjelmistoyhtiö Jolla ilmoittaa hakeutuvansa yrityssaneeraukseen, koska sen marraskuussa päättymässä oleva rahoituskierros on viivästynyt. Yhtiö kertoo myös lomauttavansa suuren osan työntekijöistään.

”Kassa on tyhjä, koska neuvottelut uudesta rahoituksesta kestivät niin pitkään. Neuvottelut aloitettiin heinäkuussa”, kertoo Jollan hallituksen puheenjohtaja Antti Saarnio.

Yhtiö neuvotteli Saarnion mukaan kymmenen miljoonan euron rahoituksesta, josta pieni osuus piti saada marraskuussa ja suuri osa joulukuussa.

”Yksi keskeisistä rahoittajista on ilmoittanut, että se ei pysty tekemään päätöstä marraskuussa. Meillä on hyvät mahdollisuudet saada tarvittava rahoitus hankittua joulukuussa.”

Saarnion mukaan lomautukset koskevat kaikkia yhtiön 70 työntekijää. Lomautus ei välttämättä toteudu kaikkien osalta, jos yhtiö onnistuu hankkimaan rahoituksen joulukuussa.

Yhtiö perustettiin neljä vuotta sitten, jolloin se ryhtyi kehittämään Nokian hylkäämää Meego-käyttöjärjestelmää matkapuhelimiin. Käyttöjärjestelmän nimi on Sailfish. Jolla on ollut pitkään talousvaikeuksissa, koska sen käyttöjärjestelmällä ei ole ollut riittävästi kysyntää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat