Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Volkswagen vähentää investointejaan miljardilla eurolla päästöhuijauksen takia

Talous
 
HS–Reuters
FABIAN BIMMER / Reuters
Volkswagen joutuu karsimaan kulujaan.
Volkswagen joutuu karsimaan kulujaan. Kuva: FABIAN BIMMER / Reuters

Autoja valmistava Volkswagen ilmoittaa vähentävänsä käyttöomaisuusinvestointejaan miljardilla eurolla ensi vuonna päästöhuijauksen aiheuttamien kustannusten takia.

Käyttöomaisuus tarkoittaa tarkoittaa esimerkiksi laitteita ja koneita, joilla yhtiön pitäisi tehdä tuottoa usean vuoden kuluessa. Volkswagen aikoo karsia käyttöomaisuusinvestointinsa 13 miljardista eurosta 12 miljardiin euroon.

Yhdysvaltojen ympäristönsuojeluvirasto kertoi perjantaina, että Volkswagen on ilmoittanut päästöhuijauksen koskevan myös 75 000 kallista autoa ja katumaasturia. Ilmoitus laajensi Volkswagenin päästöhuijausta, sillä aikaisemmin mittauksia huijaavan ohjelmiston on ilmoitettu olevan pienemmissä moottoreissa.

Päästömittausten huijaaminen on 78 vuotta vanhan yrityksen suurin kriisi. Yhtiö myönsi syyskuun alussa Yhdysvaltojen ympäristönsuojeluvirastolle, että 482 000 Yhdysvalloissa myydyssä autossa on mittauksia huijaava ohjelmisto. Sittemin yhtiö on arvioinut, että ohjelmisto voi olla 11 miljoonassa dieselautossa.

Analyytikoiden arvion mukaan huijauksesta voi tulla yhtiöille 40 miljardin euron kustannukset sakoista, oikeudenkäyntikuluista ja autojen korjaamisesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat