Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jolla ei ole pystynyt toimittamaan asiakkaille ennalta maksettuja laitteita – 12 000 tablettia maksettu, toimitukset jäissä

Talous
 
Pete Aarre-Ahtio
Jolla-yhtiön Marc Dillon esitteli yhtiön tablettia Slushissa marraskuussa 2014.
Jolla-yhtiön Marc Dillon esitteli yhtiön tablettia Slushissa marraskuussa 2014. Kuva: Pete Aarre-Ahtio

Yrityssaneeraukseen hakeutumisesta ilmoittanut ohjelmistoyhtiö Jolla ei ole pystynyt toimittamaan asiakkaiden jo maksamia tabletteja eli taulutietokoneita aikataulun mukaisesti. Nyt toimitukset ovat kokonaan jäissä, kertoo viestintäjohtaja Juhani Lassila.

Yhtiöön on tullut hurja määrä puheluja, kun laitteen maksaneet kyselevät, missä vaiheessa he ovat toimitusjonossa.

Jolla on saanut tilauksen ja etukäteismaksun 12 000 tabletista, joista pieni erä toimitettiin viime kuussa, Lassila kertoo.

Jollan yrityssaneerauksesta kerrottiin perjantaina. Yhtiö aikoo lomauttaa suuren osan työntekijöistään.

Tilauksia ja etukäteismaksuja yhtiö keräsi noin vuosi sitten ja tämän vuoden puolella helmi–maaliskuussa yhteensä 10 000 laitteesta. Näissä kampanjoissa etukäteismaksut kerättiin joukkorahoituksen periaatteella, Lassila kertoo. Lisäksi tänä syksynä Jolla otti tilauksia ja etukäteismaksuja parin tuhannen tabletin edestä.

Yhtiö otti vielä syksyllä etukäteismaksuja, koska näkymä oli, että pian voidaan aloittaa toimitukset suuremmissa määrin, Lassila kertoo.

Hänen mukaansa tilanne kuitenkin muuttui, kun ilmeni, että laitteen näyttötoimittaja jouduttiin vaihtamaan teknisistä syistä. Lisäksi rahoituksen saaminen viivästyi marraskuussa.

Lassila sanoo, että yhtiön tavoitteena on edelleen toimittaa tilatut ja maksetut tabletit. Toisen laite-erän toimituksia on valmisteltu, mutta yhtiö ei pysty antamaan sille aikataulua.

Yhtiön toiveena on, että se saisi järjestetyksi lisärahoitusta joulukuussa. Jollan on myös onnistuttava sopimaan asioista laitevalmistajan kanssa.

Jolla perustettiin neljä vuotta sitten. Yhtiö on kehittänyt omaa Sailfish OS -käyttöjärjestelmää, joka pohjautuu Nokian aiemmin käyttämään Meegoon. Jolla ei ole laitevalmistaja, vaan sen tavoitteena on lisensoida Sailfishiä. Ennakkomyydyn tabletin lisäksi Jolla on myynyt Sailfishiä käyttävää älypuhelinta.

Yhtiön mukaan sillä on useita pieniä ja suuria asiakkaita, jotka ovat kiinnostuneita käyttämään Sailfishiä.

Jolla on kertonut lomauttavansa suuren osan työntekijöistään ja että sen kassa on tyhjä.

Oikaisu 22.11.2015 kello 11.10: Näyttöjä ei vaihdettu suurempaan, vaan näyttötoimittaja vaihdettiin toiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat