Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huutokauppayhtiö Sotheby alkaa myydä suomalaisia kiinteistöjä – ainakin Lapin majat kiinnostavat

Talous
 
Vesa Ranta
Saariselällä oli viime vuonna myynnissä iso kelomökki hieman yli miljoonalla eurolla.
Saariselällä oli viime vuonna myynnissä iso kelomökki hieman yli miljoonalla eurolla. Kuva: Vesa Ranta

Suomalaiset arvokiinteistöt pääsevät kansainväliseen myyntilevitykseen, kun arvotavaran huutokauppayhtiönä tunnettu Sotheby avaa täällä lukuskiinteistöjen välitystoimiston.

Sotheby kertoi maanantaina tiedotteessa aikeistaan avata Helsingissä toimisto vielä tämän vuoden aikana.

Sotheby toimii franchising-periaatteella eli yrittäjävetoisesti. Kullakin paikallisella välitysyhtiöllä on omat omistajat ja vetäjät. Sotheby tarjoaa nimensä, toimintaperiaatteet ja pääsyn kansainvälisen asiakaskunnan tietoisuuteen.

Suomen-yhtiön nimi on Snellman Sotheby´s International Realty, jonka toimitusjohtaja on Kenneth Katter. Omistajina on useita suomlaisia ja ruotsalaisia sijoittajia kärkinimenään Robert Charpentier.

Sothebyn kiinteistövälitysyhtiö kertoo, että sillä on 61 maassa jo 825 toimistoa ja kaikkiaan noin 18 000 myyntitöissä työskentelevää henkilöä.

”Suomea ihaillaan laajalti innovaatioiden ja yrittäjyyden keskuksena, jossa arvokiinteistöjen markkina jatkaa kasvuaan. Suomi täydentää Sothebyn vahvaa läsnäoloa Ruotsissa ja Baltian markkinoilla”, toimitusjohtaja Philip White kehuu tiedotteessa.

Charpentier arvioi, että Helsingin lisäksi yhtiön mielenkiinto Suomessa suuntautuu oletettavasti Lappiin ja sen korkeamman tason lomakiinteistöihin.

Katter sanoo, että yhtiö on laajasti kiinnostunut erilaisista asunnoista, lomakohteista ja maatiloista Suomessa.

”Pääasia on, että kohteessa on se jokin juttu, joka tekee siitä kiinnostavan. Sen ei tarvitse olla miljoona-asunto tai palatsi, pienempikin kohde voi kelvata.”

Katterin mukaan Suomen kiinteistönvälitystä leimaa se, että kaikki välittävät kaikkea. Snellman Sotheby aikoo erikoistua. Asiakkaiksi kelpaavat niin suomalaiset kuin ulkomaalaiset.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat