Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaisten keskenään käymän verkkokaupan määrä kasvanut jo satoihin miljooniin euroihin

Noin kaksi miljoonaa suomalaista on ostanut tai myynyt tavaraa tai palveluita verkon kauppapaikoilla kuluneen puolentoista vuoden aikana.

Talous
 
Karttunen Kirsti

Vertaisverkkokaupan eli yksityisten ihmisten keskenään käymän kaupan määrä kasvaa. Kaupan liiton selvityksen mukaan suomalaisten verkon vertaiskaupassa myydään tavaraa jo sadoilla miljoonilla euroilla.

”Vähittäiskauppa kutistuu Suomessa nyt kolmatta vuotta peräkkäin. Tämä ei kuitenkaan anna koko kuvaa kotitalouksien kuluttamisesta. Kulutus tuntuu nyt ohjautuvat entistä enemmän sekä ulkomaisiin verkkokauppoihin että vertaisverkkoon, eli verottajan ja sääntelyn ulkopuolelle”, Kaupan liiton pääekonomisti Jaana Kurjenoja toteaa tiedotteessa.

Kodinkoneita, vaatteita, harrastusvälineitä ja huonekaluja on runsaan puolentoista vuoden aikana myyty noin 500 miljoonalla eurolla.

”Kyse ei ole enää mistään marginaali-ilmiöstä. Esimerkiksi viime vuonna suomalaiset käyttivät Virossa rahaa ostoksiin ja palveluihin 477 miljoonaa euroa”, Kurjenoja sanoo.

Noin kaksi miljoonaa suomalaista on ostanut tai myynyt tavaraa tai palveluita verkon erilaisilla kauppapaikoilla kuluneen puolentoista vuoden aikana. Eniten kauppaa käydään Tori.fissä sekä Huuto.netissä, mutta suosittuja ovat myös erilaiset Facebook-ryhmät.

TNS Gallupin Kaupan liitolle toteuttaman kuluttajakyselyn mukaan suomalaiset ostavat toisilta kuluttajilta rahaa säästääkseen.

Eniten vertaisverkkokauppaa käyvät alle 50-vuotiaat ja sitä suosivat erityisesti lapsiperheet. Useimmiten verkon vertaiskaupat tehdään elektroniikasta ja kodinkoneista, huonekaluista tai vaatteista ja kengistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat