Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lakko viivästyttää pakettien kulkua

Talous
 
Rio Gandara / HS
Minna Kattelus (vas.) lähetti postipaketin tiistaina, mutta ei lähtisi postittamaan pikkurahasta netissä myytyjä tavaroita. Palvelumyyjä Armi Veijalainen avusti pakettilaatikon valinnassa.
Minna Kattelus (vas.) lähetti postipaketin tiistaina, mutta ei lähtisi postittamaan pikkurahasta netissä myytyjä tavaroita. Palvelumyyjä Armi Veijalainen avusti pakettilaatikon valinnassa. Kuva: Rio Gandara / HS

Postin työtaistelut hidastuttavat jonkin verran myös pakettien kuljetuksia.

”Aina kun jonkin alueen lajittelukeskus on kiinni, se vaikuttaa sillä alueella sekä lähteviin että saapuviin paketteihin”, sanoo Postin ohjauskeskuksen johtaja Jarmo Ainasoja.

Koneellisesti käsiteltävistä paketeista kuitenkin iso osa on Ainasojan mukaan saatu tästä huolimatta liikkeelle. Koneellisesti käsitellään pienehköt, korkeintaan muutaman kilon paketit, joissa on selkeät osoitetiedot.

Pääkaupunkiseudun pakettiposti lajitellaan Vantaan logistiikkakeskuksessa, joka on ollut yhdessä Liedon logistiikkakeskuksen kanssa lakossa viime viikon torstaista lauantaihin sekä tämän viikon maanantaista keskiviikkoon.

Vantaalla ja Liedossa palataan töihin torstain vastaisena yönä.

Sen jälkeen työnseisaus alkaa Tampereen, Jyväskylän, Kuopion ja Seinäjoen postikeskuksissa. Ne ovat lakossa 25.-27.11. sekä 29.11.-1.12.

Sen jälkeen lakko etenee Oulun postikeskukseen 1.12.-4.12.

Ainasojan mukaan pakettien liikkuminen vaihtelee paljon sen mukaan minkä kokoisesta paketista on kyse sekä mistä mihin se lähetetään.

”Kahden eri lakkoalueen välillä paketit kulkevat varmasti hitaammin kuin yhden lakkoalueen sisällä”, Ainsoja sanoo.

Tähän mennessä ilmoitetut työtaistelutoimet eivät Ainasojan mukaan häiritse joulupakettien perille menoa.

”Jos ei tule tämän lisäksi jotain laillisia tai laittomia lakkoja, olen luottavainen, että jouluposti kulkee normaalisti”, hän sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat