Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallituspuolueen Sirkka-Liisa Anttila esittää hallintarekisterin hautaamista

Talous
 
Pekka Sakki / Lehtikuva
”Toivon, että valtiovarainministeri Stubb, jonka vastuulla uudistus on, vakavasti harkitsee siitä luopumista”, Anttila sanoi keskiviikkona.
”Toivon, että valtiovarainministeri Stubb, jonka vastuulla uudistus on, vakavasti harkitsee siitä luopumista”, Anttila sanoi keskiviikkona. Kuva: Pekka Sakki / Lehtikuva

Hallituspuolue keskustan kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila esittää, että hallitus luopuu hallintarekisterin laajentamisesta. Valtiovarainministeriö valmistelee lakia, joka antaisi myös suomalaisille mahdollisuuden piilottaa osakeomistuksensa hallintarekisteriin ulkomaille.

”Toivon, että valtiovarainministeri [Alexander] Stubb, jonka vastuulla uudistus on, vakavasti harkitsee siitä luopumista. Kiinnitän huomiota varsinkin laillisuusvalvojien sekä valtiovarainministeriön vero-osaston kriittisiin arvioihin”, Anttila perustelee.

Myös perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini kertoi marraskuun alussa vastustavansa hallituksen suunnittelemaa hallintarekisteriuudistusta. Sen sijaan keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä ja kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Stubb kannattavat uudistusta.

Helsingin Sanomat kertoi maanantaina, että valtiovarainministeriön rahoitusmarkkinaosasto pimitti vero-osaston kriittisen lausunnon hallintarekisteristä. HS julkaisi asiakirjan.

Vero-osaston 2. marraskuuta päivättyä lausuntoa ei ole liitetty viralliseen hankerekisteriin, johon on viety kaikki muut lausunnot ja hallintarekisterin valmisteluun liittyvät asiakirjat.

Vero-osaston lausuntoa ei myöskään otettu mukaan lausuntoyhteenvetoon, jonka valtiovarainministeriö (VM) julkisti maanantaina. Lausunnossaan valtiovarainministeriön vero-osasto katsoo muun muassa, että esitys heikentäisi Verohallinnon tietojensaantimahdollisuuksia.

VM:n vero-osaston lausunto oli tarkoitettu viralliseksi osaksi lainsäädäntöhanketta, sillä lausuntoon oli kirjattu hankenumero VM/033:00/2014 ja se oli vastaus rahoitusmarkkinaosaston lausuntopyyntöön.

Anttila huomauttaa kannanotossaan, että oikeusministeriön mukaan EU-asetus ei pakota tekemään uudistusta.

Hän pitää myös kyseenalaisena uudistuksen hyväksyttävyyttä suomalaisten keskuudessa tilanteessa, jossa joka asiasta joudutaan säästämään”.

”Lisäksi uudistus tuli hallitusohjelman ulkopuolelta”, Anttila muistuttaa.

”Kaikki voimavarat tulisi nyt laittaa siihen, että Suomeen saadaan lisää työpaikkoja. Lisäksi on huolehdittava erityisen tarkoin siitä, että päätökset ovat mahdollisimman tasapuolisia ja oikeudenmukaisia”, Anttila katsoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat