Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mediamarkkinoista selvitystä tekevä Anssi Vanjoki kaipaa räätälöityjä mediasisältöjä – ”Ajatelkaa isommin”

Talous
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Anssi Vanjoki
Anssi Vanjoki Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Viestintäalan yritysten pitää tarttua rohkeammin uuden teknologian tarjoamiin mahdollisuuksiin, sanoo entinen Nokian johtaja ja mediamarkkinaselvitystä tekevän työryhmän vetäjä Anssi Vanjoki.

”Ajatelkaa vähän isommin. Nyt yritykset ajattelevat ihan älyttömän pienesti”, Vanjoki sanoi keskiviikkona Mediapäivillä pidetyssä paneelikeskustelussa.

”Rahaa tärkeämpää on rohkeus.”

Vanjoen mielestä media-alan pitäisi panostaa enemmän räätälöityihin palveluihin, mihin uusi teknologia antaa uudenlaisia mahdollisuuksia.

”Sisällöt tulevat yksilöllisemmiksi. Pitää pystyä yksilöimään juuri minulle sopivaa sisältöä.”

Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi huomautti paneelikeskustelussa, että monessa lehtitalossa eletään vaikeita aikoja heikon taloussuhdanteen vuoksi.

”Monissa yrityksissä käydään yt-neuvotteluja väen vähentämiseksi, eikä siellä välttämättä edes ole kehitysjohtajia”, Niemi sanoi.

Vanjoen johtama ja liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) asettama median tilaa pohtiva työryhmä jättää mietintönsä 7. joulukuuta. Vanjoen mukaan työryhmä ei tarjoa avaimia menestykseen, vaan alan on etsittävä ne itse.

Mediapäivillä puhuneen Bernerin mukaan media-alan menestyksen avain on jatkossakin moniarvoisessa ja laadukkaassa journalismissa. Berner sanoi hallituksen olevan valmis myös omalta osaltaan edistämään median moniarvoisuutta.

Hallitus miettii ratkaisuja sen jälkeen, kun median tilaa pohtiva työryhmä jättää mietintönsä, Berner sanoi.

Sanomalehtien liitto valitsi keskiviikkona uudeksi puheenjohtajakseen Helsingin Sanomien liiketoimintajohtajan Petteri Putkirannan. Hän arvioi, että että journalismin kysyntä on yhä kasvussa.

Putkirannan mukaan lehdistön suurin haaste on pitkään jatkunut talouden taantuma. ”Se on jo kolme–neljä vuotta vähentänyt mainonnan panostuksia. Tämä näkyy lehtitalojen taloudessa.”

Putkiranta toivoo yhteiskunnan huolehtivan, että kaupallisen median toimintaedellytykset ovat kunnossa. Myös lehtien maanlaajuisen jakelun turvaaminen on Putkirannan mielestä kriittinen kysymys.

Postilakko vaikuttaa myös media-alaan. Lakko ei Bernerin mukaan jää ilman seuraamuksia. ”Luottamusta joudutaan jälleen rakentamaan.”

Berner muistutti, että postilaki uudistetaan ensi keväänä.

”Postia pitäisi voida harjoittaa liiketoimintana ilman toimilupaa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat