Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomessa vähennykset koskevat jopa lähes 170 työntekijää.

Uponor voi vähentää jopa 450 työpaikkaa

Talous
 

Putkia vamistava Uponor vähentää työntekijöitä Euroopassa ja Suomessa. Enimmillään vähennykset koskevat noin 450 työntekijää. Yhtiö tiedotti muutosohjelmasta torstaina.

Työpaikkojen vähennyksillä yhtiö tavoittelee Talotekniikassa kannattavaa kasvua, parempaa joustavuutta ja kustannustehokkuutta. Uponor Infran toimintoja keskitetään siirtämällä tuotantoa Vaasasta Nastolaan.

”Talotekniikasta Euroopassa vähenee enintään 300 työpaikkaa, ja nettovähennys on arviolta noin 250 työpaikkaa”, toimitusjohtaja Jyri Luomakoski sanoo.

Luomakosken mukaan sitä, miten vähennykset jakautuvat eri maiden kesken, ei vielä voi sanoa tarkasti. Suomessa Talotekniikan vähennysten hän arvioi jäävän kuitenkin melko pieniksi muun muassa siksi, että jakelukeskus on siirretty jo viisi vuotta sitten Ruotsiin Västeråsiin.

Uponor Infran puolella yhtiö arvioi työpaikkojen vähenevän 170:llä, kun Vaasan toimintoja keskitetään Nastolaan.

”Muoviputkien ja kaivojen tuotantoa on tällä hetkellä sekä Vaasassa että Nastolassa, ja niitä keskitetään. Vaasasta siirretään siis tuotantoa ja isojakin koneita Nastolaan”, Luomakoski sanoo.

Toimintojen yhdistämisen seurauksena Vaasan yksiköstä karsitaan arviolta noin 170 työpaikkaa. Kokonaisvähennykseksi arvioidaan kuitenkin vain noin 80 henkeä, sillä osallle vanhoista työntekijöistä tullaan tarjoamaan töitä Nastolasta.

”Ensisijaisesti tarjotaan osalle vanhoista työntekijöistä töitä Nastolasta. Jos heille ei sovi, niin se tarkoittaa sitten uusien työpaikkojen syntymistä Lahden talousalueelle Nastolaan”, Luomakoski sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat