Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Telia-Sonerassa laaja ulosmarssi – kiista pääluottamus­miehen valinnasta

Talous
 

Ammattiliitto Pro järjestää laajan ulosmarssin Telia-Sonerassa tänään perjantaina.

Pro on pyytänyt kaikkia Telia-Sonera Finlandin toimihenkilöitä, vuokratyöntekijöitä, tytäryhtiöiden Datainfon ja Sergelin toimihenkilöitä, sekä Teleperformancen toimihenkilöitä marssimaan ulos. Kyseessä on noin 2 000 ihmisen ulosmarssi, joka keskeyttää merkittävän osan yhtiön toiminnasta.

Ulosmarssi alkaa kello11 ja päättyy kello 23.59. Painostustoimilla Pro haluaa, että liitto saisi oman pääluottamusmiehen Telia-Soneran alihankintayritys Teleperformanceen.

Pron johtaja Anssi Vuorio sanoo, että yhtiö ei ole valmis tunnustamaan jo valittua pääluottamusmiestä toimihenkilöpuolella. ”Toimihenkilöt haluavat sinne oman pääluottamusmiehen, muuuten kukaan ei edusta heitä talon sisällä”, hän sanoo.

Palvelualojen työnantajaliiton Paltan mukaan kyseessä on laiton työtaistelu. Paltan perjantaina lähettämän tiedotteen mukaan yrityksessä ei kuitenkaan sovelleta ICT-alan toimihenkilösopimusta, jossa Pro on osapuolena. Näin ollen Prota edustavan luottamusmiehen valinnalle ei ole perusteita.

”Ammattiliitto Pron vaatimukselle omasta luottamusmiehestä Teleperformancessa ei ole juridisia perusteita, koska Pro ei ole sopijaosapuoli yrityksessä. Kiista näyttää ammattiliittojen keskinäiseltä sapelinkalistelulta, jossa Pro pyrkii saamaan valtaa Palvelualojen ammattiliitto Pamilta”, sanoo Paltan työmarkkinapäällikkö Anu Sajavaara Paltan tiedotteessa.

Palta sanoo, että puhelinpalveluja ja yhteyskeskuksia koskevan työehtosopimuksen edellyttämällä tavalla valittu pääluottamusmies edustaa koko yrityksen henkilöstöä. Henkilöstön edustaja on myös yhtiön johtoryhmän jäsen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat