Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hautapaikka kuusta kymppitonnilla

Talous
 

Avaruuteen havitellaan mitä erilaisimpien liikeideoiden turvin.

Kaikkialla toimiva internet

Useat yritykset suunnittelevat satelliittien avulla kaikkialla toimivaa internetyhteyttä. Sellaisen rakentamista pohtivat ainakin Samsung, Space X ja Oneweb. Ongelma on nopeus: jotta viive olisi riittävän pieni, satelliitteja tarvitaan jopa tuhansia, mikä nostaa hankkeen hinnan miljardeihin euroihin.

Valokuvaa kiertoradalta

Avaruudesta otettuihin valokuviin törmää sähköisissä karttapalveluissa, mutta tuoretta kuvaa tai videota on vaikea saada. Yhdysvaltalaiset Skybox Imaging ja Planet Labs rakentavat parhaillaan ainakin kymmenien satelliittien verkostoa avaruuteen.

Satelliittien kuljetusta

Kantoraketit on suunniteltu viemään suuri määrä lastia kerralla avaruuteen. Ainakin Rocket Lab ja Firefly kehittävät pieniä raketteja, jotka on alusta pitäen suunniteltu melko kevyille lasteille, erityisesti alle sadan kilon painoisille satelliiteille.

Hautapaikka kuussa

Celestis- ja Elysium Space -nimiset yritykset lupaavat muuttaa taivaan hautapaikaksi. Elysium Space lupaa viedä hippusen vainajan tuhkaa avaruuteen 1 990 dollarilla ja kuuhun 9 950 dollarilla.

Turistiksi avaruuteen

Ensimmäinen avaruusturisti nousi kiertoradalle 2001. Heitä on vasta kourallinen. Useat yhtiöt suunnittelevat matkoja joko kiertoradalle tai alemmas runsaan sadan kilometrin korkeuteen eli kohtaan, jossa avaruuden lasketaan alkavan. Halvimmillaan avaruuteen saattaisi päästä noin 200 000 eurolla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat