Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Öljymaat nihkeitä uusiutuvalle energialle

Talous
 
HS–AFP

Pariisissa alkaa maanantaina suuri ilmastokokous, ja monet maat ovat antaneet jo alustavasti erilaisia lupauksia. On kuitenkin yksi suuri ryhmä valtioita, joita asia ei suuresti kiinnosta: öljyntuottajamaat.

Nämä maat ovat ilmastoasioiden dinosauruksia, eikä niitä tunnu paljon kiinnostavan mitä niistä ajatellaan globaalissa keskustelussa ilmastonmuutoksen ongelmista.

Asia on pitkälle ymmärrettävä näiden valtioiden kannalta. Ne saavat usein pääosan tuloistaan öljyn ja kaasun myynnistä, ja lisäksi niistä suuri osa on kehittyviä maita, joiden pääasiallinen kysymys on taistelu köyhyyttä vastaan.

Pientä liikehdintää ajan hengen mukaisesti näissä maissa on nähty.

Venäjä on korostanut, että sen päästöt eivät ainakaan kasva nykyisestä. Algeria aikoo täyttää energiantarpeestaan neljänneksen 15 vuoden kuluessa uusiutuvilla – mikäli se saa rikkailta mailta avustusta rahoitukseen.

Öljyntuottajien hyväosaiset, Persianlahden alueen maat, ovat ryhtyneet suunnittelemaan ja osin rakentamaankin vaihtoehtoina fossiilisille ydinvoimaa ja aurinkovoimaa. Toisaalta on maita, kuten Venezuela ja Nigeria, joissa ei ole reagoitu millään lailla.

Öljyntuottajamaiden järjestön Opecin kanta on, että sen ei ole syytä ottaa kantaa keskusteluun, koska öljy pysyy pääasiallisena energiaratkaisuna vielä pitkään ja se näkyy hyvin kelpaavan asiakkaille. Näin jatkunee muutaman vuosikymmenen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat