Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaiset eivät saa hyvityksiä Pariisi-puheluista terrori-iskujen ajalta – muualla operaattorit jättävät laskuttamatta

Britanniassa ja Skandinaviassa operaattorit hyvittävät Pariisissa terrori-iskujen aikaan olleiden asiakkaidensa puhelut.

Talous
 
PHILIPPE WOJAZER / Reuters
Terrori-iskuviikonloppuna puhutuista Pariisin-puheluista ei lähde Vodafonen brittiasiakkaille laskua. Myös Skandinavian maissa asuvat saavat hyvityksiä.
Terrori-iskuviikonloppuna puhutuista Pariisin-puheluista ei lähde Vodafonen brittiasiakkaille laskua. Myös Skandinavian maissa asuvat saavat hyvityksiä. Kuva: PHILIPPE WOJAZER / Reuters

Lontoo

Brittiläinen teleoperaattori Vodafone hyvittää asiakkailleen puhelinkulut, jotka syntyivät Pariisissa terroristi-iskujen aikaan tai heti niitä seuranneena viikonloppuna.

Suomessa sen sijaan operaattorit eivät tarjoa hyvityksiä asiakkailleen, jotka olivat Pariisissa terrori-iskujen aikana. Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa taas hyvityksiä maksetaan.

Vodafone ilmoitti hyvityksestä asiakkailleen suoraan tekstiviestillä viime perjantaina.

”Ymmärrämme, että Pariisin äskeisten tapahtumien vuoksi sinun piti olla yhteydessä läheisiisi Britanniassa murehtimatta kuluja”, Vodafone viestitti.

Vodafone aikoo hyvittää asiakkailleen kulut aina terrori-iskujen tapahtumahetkestä eli perjantaista 13. marraskuuta kello 21.30 lähtien aina maanantaihin 16. marraskuuta keskiyöhön asti. Hyvitystä ei tarvitse anoa, vaan Pariisin-kulut vähennetään suoraan joulukuun laskusta.

Suomessa Sonera päätti olla myöntämättä asiakkailleen Pariisin-hyvityksiä. Telia Sonera -konsernin ruotsalaiset, tanskalaiset ja norjalaiset asiakkaat sen sijaan saavat alennusta.

Soneran viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtajan Tatu Tuomisen mukaan Suomen osalta ratkaisuun vaikutti muun muassa se, että iskuissa ei kuollut suomalaisia. Ruotsalaisia kuolonuhreja ja loukkaantuneita oli kumpiakin yksi.

Sonerallakin mietittiin silti hyvitysten myöntämistä. Kielteiseen päätökseen vaikutti kuulemma myös se, että kilpailijat Elisa ja Dna eivät lähteneet tarjoamaan alennuksia omille asiakkailleen.

”Emme halunneet ratsastaa kammottavan tapahtuman siivellä”, Tuominen sanoi eilen.

Elisalla hyvityksiä päätettiin olla myöntämättä, koska puhelujen ja datasiirron hinnat ovat EU:n alueella jo valmiiksi alhaiset.

”Jos tulee asiakasyhteydenottoja, päätämme niistä tapauskohtaisesti. Toistaiseksi ei ole tullut yhtään”, henkilöasiakasyksikön puheliittymien liiketoimintajohtaja Jan Virkki kertoi maanantaina.

Virkin mukaan joukkohyvitykset tulevat kysymykseen lähinnä vakavien luonnonkatastrofien kohdalla, jolloin yhteydet ovat poikki.

”Vaikea näitä on rajata, mutta kyllä pohdinnat ovat aina esillä.”

Myös Dna:lla päätettiin olla ryhtymättä hyvityksiin Pariisin-iskujen takia. Kuluttajaliiketoiminnasta vastaavan johtajan Pekka Väisäsen mukaan puhelinmaksut ovat Euroopassa jo niin alhaisia, että massahyvityksiin ei ole tarvetta.

Väisäsen mukaan puhelimella voi olla yhteydessä sähköpostilla tai sosiaalista mediaa käyttäen ilman isoja lisäkuluja. Hyvityksiin lähdetään vain Euroopan ulkopuolisissa katastrofeissa.

Suomalaisoperaattorit eivät osanneet suoralta kädeltä kertoa, kuinka monta asiakasta niillä oli Pariisissa tai muualla Ranskassa terrori-iskujen viikonloppuna.

Vodafonen ja skandinaavisten operaattoreiden päätöstä hyvittää Pariisin-viikonlopun aikana kertynyttä laskua voi pitää huomaavaisena asiakaspalveluna. Sen voi nähdä myös hienovaraisena markkinointiviestintänä.

Yhtiön ydinpalvelun liittäminen tragediaan vaatii kuitenkin erityistä varovaisuutta ja taitoa. Esimerkiksi Vodafone ei mainitse lainkaan sanaa terrorismi omassa viestissään, vaan puhuu sen sijaan ”Pariisin äskeisistä tapahtumista”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat