Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

IMF hyväksyi Kiinan juanin reservikoriinsa

Talous
 

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF on symbolisesti tärkeässä päätöksessä ottanut Kiinan juanin osaksi kansainvälistä valuuttakoriaan.

IMF:n johtokunta katsoi maanantaina, että juan on riittävän vapaasti käytettävissä ja sen rooli kansainvälisessä kaupassa niin merkittävä, että se voidaan ottaa reservivaluuttojen joukkoon.

Valuuttakori koostuu tällä hetkellä Yhdysvaltain dollarista, eurosta, Britannian punnasta ja Japanin jenistä. Muutos astuu voimaan vuoden 2016 lokakuussa.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan maanantain päätös oli odotettu, sillä IMF:n pääjohtaja Christine Lagarde kertoi jo aiemmin kannattavansa Kiinan tiukempaa integroimista globaaliin talousjärjestelmään.

”Tämä on merkkipaalu matkalla, joka alkoi vuosia sitten. Tällä matkalla Kiinan talous siirtyy jatkuvasti kohti markkinavetoisempaa mallia”, Lagarde sanoi maanantaina tiedotustilaisuudessa.

UBS-pankin ekonomistin Paul Donovanin mukaan kyse on lähes täysin symbolisesta asiasta.

”Kommunistinen puolue saattaa järjestää ilotulituksia Pekingissä, mutta mitään todellista merkitystä tällä ei ole”, Donovan sanoo.

”Noin 70 prosenttia maailman keskuspankeista omistaa jo juania. Loput eivät aio sitä ostaa, vaikka se olisi reservivaluutta.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat