Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikka haluaa helpotusta velkataakkaansa heti alkuvuonna

Talous
 
ALKIS KONSTANTINIDIS / Reuters
Kreikan valtiovarainministeri Euclid Tsakalotos yrittää vakuuttaa eurovaltiot lainahuojennusten tärkeydestä.
Kreikan valtiovarainministeri Euclid Tsakalotos yrittää vakuuttaa eurovaltiot lainahuojennusten tärkeydestä. Kuva: ALKIS KONSTANTINIDIS / Reuters

Kreikka tulee hakemaan helpotusta velkataakkaansa helmikuussa, sanoo kriisimaan valtiovarainministeri Euclid Tsakalotos.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Tsakalotos, joka puhui maanantaina kreikkalais-amerikkalaiselle kauppakamarille, painotti lainahuojennusten tärkeyttä Kreikan kasvun mahdollistamisessa.

Jos Kreikan mahdollista eurosta eroamisen uhkaa ei poisteta, talletukset eivät Tsakalotoksen mukaan palaa pankkeihin, pankit eivät avaa lainahanoja ja yritykset eivät investoi.

”Emme tule näkemään tuloksia jo tehdyistä uudistuksista, jos päätöksiä ei tehdä esimerkiksi helmikuussa vaan ne työnnetään ensi kesään tai jopa vuodelle 2017.”

Eurovaltiot sopivat heinäkuussa Kreikan uuden hätärahoituksen yhteydessä, että velkahuojennuksia harkitaan kun kriisimaa on selvinnyt lainaohjelmansa ensimmäisestä väliarviosta.

Kreikka pyrkii saamaan väliarvion maaliin joulukuun aikaan.

Tsakalotos ei tarkentanut, mitä velkahuojennuksilla tarkoitti. Kreikan hallitus on jo hyväksynyt sen, etteivät muut eurovaltiot suostu leikkaamaan sen velkapääomaa. Sitä vastustavat muun muassa Suomi ja Saksa.

Mahdollinen velkahelpotus tarkoittaisi todennäköisesti joukkolainojen takaisinmaksuaikojen pidentämistä sekä entistä pidempiä maksuttomia aikoja. Kreikan valtion joukkolainojen keskimääräinen takaisinmaksuaika on tällä hetkellä 32,5 vuotta.

Kreikan julkisen velan suhde nousee lähes 190 prosenttiin ensi vuonna. Sen toinen suuri velkoja, Kansainvälinen valuuttarahasto IMF, on vaatinut kriisimaalle huomattavasti suurempia velkahuojennuksia kuin eurovaltiot ovat olleet valmiita hyväksymään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat