Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Supon virkavapaalla oleva päällikkö Ilkka Salmi jättää Suomen – Nimitetään komission turvallisuusjohtajan virkaan

Talous
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Ilkka Salmen oli määrä palata Supon johtoon alkuvuodesta.
Ilkka Salmen oli määrä palata Supon johtoon alkuvuodesta. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Suojelupoliisin virkavapaalla oleva päällikkö Ilkka Salmi ei palakaan Suomeen. Hänet nimitetään keskiviikkoaamuna Euroopan komission turvallisuusjohtajan virkaan, joka on vakituinen.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan komissaarit päättävät nimityksestä parin tunnin kokouksessaan keskiviikkona aamulla. Samalla Supon päällikön tehtävä Suomessa pannaan uudelleen hakuun, sillä Salmen piti aloittaa työssä tammikuussa. Supon nykyinen päällikkö Antti Pelttari hakee eduskunnan pääsihteerin paikkaa, josta päätetään mahdollisesti tällä viikolla.

Salmi työskenteli virkavapaallaan määräaikaisena EU:n siviilitiedustelun Intcenin päällikkönä. Uusi pesti tarkoittaa sitä, että Salmi jää käytännössä Brysseliin.

Komission tehtävien tavoin virka on hyvin palkattu eli käteen jäävä korvaus verojen jälkeen on 12 000 euroa. Supon päällikkö saa puhtaana käteen noin 4 000 euroa eli palkka on noin kolminkertainen.

Myös komission turvallisuudesta vastaavan osaston koko on noin 2–3-kertainen Supoon nähden. Osaston budjetti on 50 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa on satoja ihmisiä.

Osaston tehtävänä on vastata EU:n tilojen terrorismin torjunnasta, vastavakoilusta, kyberturvallisuudesta ja komissaarien turvallisuusvartioinnista. Osasto tekee myös turvallisuusselvitykset korkeisiin ja kriittisiin tehtäviin nimitettävistä.

Kyse on siis eräänlaisesta EU:n sisäisestä Suposta. EU:n turvallisuusosastoa vuosia johtanut britti on jäänyt eläkkeelle.

Ilkka Salmen urasuunnitelmien muutoksesta ja Supon uudesta päällikköhausta kertoi tiistaina aamulla ensimmäisenä Iltalehti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat