Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsissa naisia halutaan houkutella tietotekniikka-aloille antamalla opintolaina anteeksi

Talous
 

Tukholma. Ruotsissa halutaan kannustaa naisia it-alalle merkittävillä porkkanoilla. Hallituksen nimittämä digitalisaatiotyöryhmä ehdottaa, että aliedustetun sukupuolen edustajat, siis käytännössä naiset, saisivat anteeksi opintolainansa kuuden lukukauden ajalta suoritettuaan it-alan loppututkinnon.

Näin tehtäisiin siihen saakka, kunnes alan sukupuolijakautuma on tasoittunut siten, että naisia on vähintään 30 prosenttia tietyn koulutuksen opiskelijoista.

Viime vuonna it-alan korkeakoulutuksessa opiskeli 23,3 prosenttia naisia. Tietyissä koulutuksissa naisten osuus oli silti huomattavasti pienempi. Esimerkiksi ohjelmoinnin ja pelisuunnittelun sekä elektroniikan ja datatekniikan opiskelijoista vain 2–10 prosenttia oli naisia.

”Kannustinohjelman tavoitteena on minimoida naisopiskelijan henkilökohtainen riski, kun hän hakee opiskelemaan ja läpäisee koulutuksen, joka johtaa miesvaltaiselle alalle”, työryhmä perustelee raportissaan.

Työryhmä ehdottaa myös muun muassa, että hallitus luopuisi perinteisestä postista valtion viranomaisten toiminnassa ja siirtyisi ensisijassa sähköiseen viestintään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat