Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

KL: Pankit laskevat suurasiakkaiden talletuskorkoja miinukselle

Talous
 

Pankit aikovat ryhtyä perimään suurimmilta tallettajilta negatiivista korkoa myös Suomessa, kertoo Kauppalehti. Lehden mukaan Nordea aikoo laskea joidenkin institutionaalisten asiakkaiden talletuskoron miinukselle vuoden vaihteen jälkeen. Ruotsissa ja Norjassa monet pankit ovat tehneet samoin jo aikaisemmin.

Nordean suurasiakkaista vastaavan johtajan Petteri Änkilän mukaan tämä on johtanut siihen, että nollakorkoisia talletuksia tarjoaviin pankkeihin on virrannut ylimääräisiä talletuksia.

Negatiivinen korko tarkoittaa sitä, että talletuksen tekijä käytännössä maksaa pankille rahojensa säilytyksestä. Pankit seuraavat keskuspankkien esimerkkiä. Euroopan keskuspankin korko pankkien sinne tekemille yliyön talletuksille on tällä hetkellä -0,20 prosenttia.

Ylimääräiset talletukset ovat siis pankeille ongelma, koska ne eivät pysty sijoittamaan niitä riskittömästi eteenpäin edes nollakorolla.

EKP:n uskotaan laskevan talletuskorkoa edelleen torstain kokouksessaan. Se yrittää negativiisilla koroilla kannustaa pankkeja lainaamaan rahat eteenpäin, minkä toivotaan piristävän taloutta.

Änkilän mukaan yritysten tai kuluttajien talletusten korkoja ei olla painamassa negatiiviseksi.

Handelsbankenissa on Kauppalehden mukaan päädytty perimään joiltain suurtallettajilta niin ikään negatiivista korkoa.

”Silloin puhutaan ihan yksittäisistä, erittäin erittäin isojen summien tallettajista. Ja sellaisista summista, että ne eivät enää pankkitilille kuulu”, Handelsbankenin aluepankinjohtaja Nina Arkilahti sanoo Kauppalehdessä.

Danske Bankissa toimia vasta harkitaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat