Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Euroalueen inflaatio on yhä nollassa – EKP:n paineet kasvavat

Talous
 

Inflaatiovauhti eli hintatason yleinen kallistuminen oli euroalueella marraskuussa 0,1 prosenttia, ilmenee Euroopan tilastokeskuksen Eurostatin ennakkotiedoista. Erittäin hidas inflaatiovauhti johtuu energian halpenemisesta, johon vaikuttaa poikkeuksellisen edullinen raakaöljy.

Marraskuussa inflaatiovauhti ei muuttunut lokakuusta, minkä takia Euroopan keskuspankilla (EKP) on yhä painavimpia syitä päättää uusista poikkeustoimista torstaina. Poikkeustoimillaan EKP pyrkii jouduttamaan euroalueen hidasta talouskasvua ja kiihdyttämään inflaatiovauhtia kohti tavoittettaan.

Euroopan keskuspankin tavoitteena pitää inflaatiovauhti hieman alle kahdessa prosentissa keskipitkällä aikavälillä. Euroalueella inflaatiovauhti on ollut alle prosentin lokakuusta 2013.

Maaliskuussa EKP ilmoitti, että eurojärjestelmä alkaa kuukausittain 60 miljardin euron arvosta eurovaltioiden joukkolainoja ja muita arvopapereita. Eurojärjestelmä muodostuu EKP:sta ja eurovaltioiden kansallisista keskuspankeista.

Rahan tarjonnan lisäämisestä huolimatta pankkien lainananto ei ole juuri lisääntynyt eivätkä talouskasvun kannalta tärkeiden uusien investointien määrä ole alkanut kasvaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat