Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalainen Kiosked kasvaa hillittömästi: liikevaihto 500 prosentin nousussa, 28 miljoonan rahoitus laajenemiseen

Talous
 
Akseli Valmunen
Kioskedin pääkonttorin seinälle Espoossa on kerätty kuvittaja Matti Pikkujämsän tekemät muotokuvat jokaisesta työntekijästä.
Kioskedin pääkonttorin seinälle Espoossa on kerätty kuvittaja Matti Pikkujämsän tekemät muotokuvat jokaisesta työntekijästä. Kuva: Akseli Valmunen

Verkkomainonta-alustan rakentanut suomalaisyhtiö Kiosked kasvaa hurjaa vauhtia.

Kioskedin mukaan yhtiön liiketoiminta on tänä vuonna noin 500 prosentin kasvussa. Liikevaihdon odotetaan kasvavan viime vuoden runsaasta neljästä miljoonasta eurosta tänä vuonna 20–25 miljoonaan euroon.

Yhtiön toinen perustaja ja toimitusjohtaja Micke Paqvalén kertoo, että Kiosked odottaa samanlaisen kasvutahdin jatkuvan ensi vuonna. Tämä tarkoittaisi sitä, että liikevaihto voisi olla ensi vuonna jopa sadan miljoonan euron luokkaa.

Yhtiö kertoi keskiviikkona keränneensä Euroopan Investointipankilta ja sijoittajilta 28 miljoonan euroa uutta rahoitusta kasvua varten. Rahoituskierros on suomalaiselle kasvuyritykselle poikkeuksellisen suuri.

Kioskedin omistuksesta yli 80 prosenttia on edelleen Suomessa. Yhtiö on perustettu Suomessa vuonna 2010.

Kioskedilla on yhdeksän toimistoa eri puolilla maailmaa. Yhtiö avaa tänään keskiviikkona uuden toimiston New Yorkiin, ja yhtiöllä on myös tuore toimisto Kiinassa.

Kioskedin liikeidea on hyödyntää tietoa sekä verkon käyttäjistä että verkossa olevasta sisällöstä mainonnan tarpeisiin.

Kiosked ei Paqvalénin mukaan kerää ihmisistä henkilökohtaista tietoa, mutta yhtiö hyödyntää tietoa muun muassa käyttäjän laitteesta ja sijainnista. Yhtiö myös analysoi koneellisesti esimerkiksi käyttäjän lukeman tekstin.

Näitä tietoja yhdistelemällä yhtiö pyrkii tarjoamaan verkossa surffaavalle ihmiselle juuri häntä kiinnostavaa mainontaa oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

”Jos kuluttaja kokee sen häiritseväksi, me muutamme sitä”, Paqvalén kertoo.

Paqvalén kertoo, että kohdentamisen avulla yhtiö pystyy perimään 10–20 kertaa suuremman maksun mainosnäytöistä kuin Google.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat