Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA:n keskuspankin pääjohtaja jo innoissaan koronnostosta

Janet Yellen vihjasi taas rahapolitiikan kiristämisestä

Talous
 
HS–Reuters
JOSHUA ROBERTS
Janet Yellen
Janet Yellen Kuva: JOSHUA ROBERTS

Washington

Yhdysvaltojen keskuspankin pääjohtaja Janet Yellen ilmoitti keskiviikkona odottavansa jo innokkaasti ohjauskoron nostoa. Se merkitsisi virallisesti maan irtautumista taantumaa seuranneesta elpymisen ajanjaksosta.

Pääjohtaja Yellen ei tosin Washingtonin talousklubissa pitämässään puheessa kertonut sitä, odottaako hän koronnoston tapahtuvan keskuspankin avomarkkinakomitean kokouksessa joulukuun puolivälissä.

”Kun komitea alkaa normalisoida rahapolitiikan mitoitusta, se merkitsee testamenttia -- merkkiä siitä, kuinka pitkälle olemme edenneet taloudessa.”

”Siinä mielessä uskon, että se on päivä, jota me kaikki odotamme innolla”.

Rahoitusmarkkinoilla pidetään hyvin todennäköisenä, että keskuspankki kiristää rahapolitiikkaansa kahden viikon kuluttua. Yhdysvaltojen talouskasvu on vakautunut selvästi kuluvan vuoden aikana.

Yellen korosti, että lokakuun tietojen mukaan Yhdysvaltojen työmarkkinat ovat tervehtymässä, mutta eivät vielä täydessä voimassaan. Hän myös korosti, että kesän jälkeen yksityinen kulutus on kasvanut vakaasti.

Keskuspankki arvioi jo aikaisemmin marraskuussa, että maailmantalouden hidastunut talouskasvu ei ole merkittävä uhka Yhdysvaltojen talouskasvulle.

Yhdysvallat on maailman suurin kansantalous, jolla on verraten suuri vaikutus koko maailmantalouteen. Yhdysvallat vajosi taantumaan vuonna 2009 sen jälkeen, kun rahoitusmarkkinoiden kriisi kärjistyi syyskuussa 2008 investointipankki Lehman Brothersin vararikkoon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat