Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Finnair palkkaa 400 uutta työntekijää – lentäjiä tulee sata lisää

Finnair kertoo tiedotteessa, että kyseessä ovat yhtiön historian suurimmat rekrytoinnit, joilla valmistaudutaan ensi vuonna käynnistyvään kaukoliikenteen kasvuun.

Talous
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Finnairin uutta Airbus A350 -lentokonetta esiteltiin lokakuussa Helsinki-Vantaan lentoasemalla.
Finnairin uutta Airbus A350 -lentokonetta esiteltiin lokakuussa Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Valtion lentoyhtiö Finnair aikoo palkata uusia lentäjiä ja matkustamohenkilökunnan jäseniä. Kaikkiaan uusia työntekijöitä tulee yhtiöön 400 ensi vuoden aikana.

Finnair kertoo tiedotteessa, että kyseessä ovat yhtiön historian suurimmat rekrytoinnit, joilla valmistaudutaan ensi vuonna käynnistyvään kaukoliikenteen kasvuun.

Tänä vuonna taloon on palkattu jo 70 lentäjää ja 130 lentoemäntää ja stuerttia, mutta nyt haetaan vielä sata uutta lentäjää sekä matkustamohenkilökuntaan 300 uutta jäsentä.

Lisäksi asiakaspalvelutehtäviin sekä muihin toimintoihin rekrytoidaan vielä noin 50 henkilöä ensi kevään aikana.

Työntekijöiden lisäämisen taustalla on uusien koneiden hankinta. Finnair sai lokakuussa laivastoonsa ensimmäisen A350 XWB -koneen ja niitä on tulossa vielä 18 lisää.

Finnair kutsuu uusia laajarunkokoneita yhtiön ”kasvun moottoriksi”. Ne lisäävät kaukoliikenteen konekapasiteettia ensi keväästä alkaen. Uudet koneet lisäävät henkilöstön tarvetta myöhemminkin. Finnair arvioi kasvun tarkoittavan noin tuhatta uutta työpaikkaa vuoteen 2020 mennessä.

”Lähdemme nyt Finnairissa rohkeasti toteuttamaan liiketoimintamme kasvua ja yhtiön ja koko maankin mittakaavassa merkittäviä rekrytointeja”, sanoo Finnairin henkilöstöjohtaja Eija Hakakari.

Hakakarin mukaan Finnair haluaa olla liikkeellä hyvissä ajoin. Tähtäin on erityisesti vuodessa 2017, jolloin kasvun odotetaan voimistuvan.

Lentohenkilöstön rekrytointi alkaa välittömästi ja työsuhteet alkavat vaiheittain ensi keväästä lähtien.

Finnairin tavoitteena on kaksinkertaistaa liikenteensä Aasian ja Euroopan välillä vuoteen 2020 mennessä vuoden 2010 tasosta. Perusteena ovat Aasian kasvavat markkinat. Samalla Finnair kasvattaa myös Euroopan liikennettä, sillä merkittävä osa matkustajista on vaihtomatkustajia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat