Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Älypuhelimien myynninkasvuvauhti hidastuu alle 10 prosenttiin

Talous
 

Älypuhelimien myynnin kasvuvauhti on hidastumassa.

Tutkimusyhtiö IDC ennustaa, että vuodesta 2015 tulee älypuhelinhistorian ensimmäinen vuosi, jolloin myynti kasvaa alle kymmenen prosenttia vuodessa.

IDC:n arvelee, että kasvu jää 9,8 prosenttiin tänä vuonna. Puhelimia toimitettiin liikkeisiin viime vuonna 1,43 miljardia kappaletta. Viime vuonna kasvu oli 27,4 prosenttia.

Tutkimuslaitos on ulottanut viime viikon torstaina julkaisemansa arvion vuoteen 2019. Yhtiö näkee, että myynnin kasvuvauhti pysyy alle kymmenessä prosentissa ainakin vuoteen 2019 saakka.

IDC:n mielestä voittaja tulee olemaan Android-järjestelmää käyttävät puhelimet. Microsoftin puhelimien arvioidaan saavuttavan noin kahden prosentin markkinaosuuden. Androidin markkinaosuus kasvaisi 81 prosentista 82 prosenttiin ja Applen osuus vähenee hiukan.

Suurien puhelinmerkkien markkinaosuus on viime aikoina pienentynyt. Samsungin markkinaosuus oli IDC:n mukaan tämän vuoden toisella neljänneksellä 21,4 prosenttia, kun se oli vuonna 2012 samaan aikaan 32,2 prosenttia.

Applen markkinaosuus on samana aikana pudonnut 16,6 prosentista 13,9 prosenttiin. Nopein kasvaja on Xiomi, jonka markkinaosuus on kivunnut prosentista 5,6 prosenttiin.

Puhelimien myynnin kasvu hidastuu Aasiassa, Latinalaisessa Amerikassa ja läntisessä Euroopassa.

Afrikassa ja Lähi-idässä käydään edelleen paljon puhelinkauppaa, jossa asiakas ostaa ensimmäisen älypuhelimensa.

Näillä markkinoilla hankitaan paljon halpoja älypuhelimia, joten tutkimuslaitos arvelee, että niitä tullaan vaihtamaan tiheämpään tahtiin kuin joka toinen vuosi, jota on pidetty älypuhelimien keskimääräisenä vaihtoaikana.

Syykin nopeampaan vaihtoon on selvä: halvat puhelimet eivät tahdo kestää rikkoutumatta yli kahta vuotta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat