Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

FT: Naisvaltaiset yritykset merkittävästi kannattavampia

Talous
 

Talouslehti Financial Timesin (FT) mukaan naisvaltaiset yritykset ovat huomattavasti sukupuolijakaumaltaan vähemmän monipuolisia yrityksiä kannattavampia.

Oman pääoman tuotto, yksi tärkeimmistä kannattavuuden mittareista, oli naisten johtamissa yrityksissä peräti 36 prosenttia miesvaltaisia parempi.

Mittauksen tehnyt tutkimusyhtiö MSCI tarkkaili 1 643 yritystä 23 kehittyneestä taloudesta vuodesta 2010 lähtien.

Ne yritykset, joiden hallituksessa oli vahva naisedustus, ylsivät oman pääoman tuotossaan yli 10 prosenttiin. Vähemmän naisvaltaisissa yrityksissä oman pääoman tuotto oli runsaat 7 prosenttia.

Naisvaltaisen yrityksen kriteerinä oli vähintään kolme naista hallituksessa tai naistoimitusjohtaja ja vähintään yksi nainen hallituksessa.

Tulokset lisäävät yrityksiin kohdistuvaa painetta, sanovat sukupuolten välistä tasa-arvoa ajavat aktivistit FT:lle.

”Näyttää selvältä, että naisjohtoiset yritykset ottavat paremmin huomioon asiakkaidensa tarpeet”, sanoo Newton Investment Management -sijoitusyhtiön johtaja Helena Morrissey FT:lle.

”Kaikki tutkimukset, joita on ikinä tehty missään, kertovat positiivisesta korrelaatiosta yritysten naispuolisten hallitusjäsenten ja tuloksen välillä.”

MSCI:n mukaan tutkimus johtamisen ja sosiaalipsykologian saralla on jo pitkään näyttänyt, että monipuolisemmat ryhmät tekevät usein parempia päätöksiä ja ovat innovatiivisempia.

Naisvaltaisiin yrityksiin kohdistuu tutkimusyhtiön mukaan myös vähemmän esimerkiksi lahjuksiin, petoksiin tai osakkeenomistajien välisiin riitoihin liittyviä skandaaleja.

Kaikki eivät olleet tuloksista vakuuttuneita, FT kertoo.

”On hyvä, että tätä mitataan ja asiaan kiinnitetään huomiota”, sanoo Euroopan suurimpiin kuuluvan rahaston, Aberdeen Asset Managementin sijoitusjohtaja Anne Richards FT:lle.

”Pitää silti olla hyvin varovainen sen suhteen, mitä johtopäätöksiä tuloksista vedetään.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat