Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Vihdoin joku tekee jotain järkevää” – Suomen perustulokokeilu nousi otsikoihin maailmalla

Talous
 
Kaikki kannattavat perustuloa – periaatteessa
Kaikki kannattavat perustuloa – periaatteessa
”Kun puhutaan ideaalitasolla perustulosta, niin kaikki kannattavat sitä. Mutta sitten kun mennään kohti konkretiaa, niin kannatus vähenee”, sanoi sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo HSTV:n Suuressa perustulokeskustelussa. Perustulon puolesta ovat puhuneet niin vasemmistoliitto kuin pankinjohtaja Björn Wahlroos.

Suomen perustulokokeilu herättää huomiota maailmalla.

Viikonloppuna monet kansainväliset lehdet uutisoivat, että Suomi suunnittelee ottavansa käyttöön 800 euron kuukausittaisen perustulon.

”Suomi aikoo antaa jokaiselle kansalaiselle 800 euroa kuussa ja lopettaa tuet”, otsikoi brittilehti Independent.

Talouslehti Forbesissa julkaistu kolumni jopa kertoi otsikossaan, että ”vihdoin joku tekee jotain järkevää”.

Todellisuudessa perustulon toteuttaminen ei ole Suomessa vielä näin pitkällä. Pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallitus on vasta todennut, että perustuloa kokeillaan tällä hallituskaudella.

Kokeilun valmistelu on annettu Kelalle. Kokeilun tarkoituksena on selvittää perustulon vaikutuksia eri väestöryhmissä ja tehdä kokonaisarvio kustannuksista.

Perustulo tarkoittaa sosiaaliturvajärjestelmää, jossa kaikille täysi-ikäisille maksetaan kuukausittainen rahasumma. Perustulo korvaisi nykyisen vähimmäissosiaaliturvan eri muotoja.

Järjestelmän kannattajien tärkein peruste on se, että perustulo selkeyttäisi sosiaaliturvajärjestelmää ja keventäisi byrokratiaa. Lisäksi perustulo purkaisi kannustinloukkuja, eli tuilla elävän kannattaisi nykyistä useammin ottaa töitä vastaan.

Toisaalta epäselvää on, kuinka kalliiksi järjestelmä tulisi yhteiskunnalle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat